17 juli 2010

Fruntimmersveckan bakom knuten......Vi går nu in i ett skede under sommaren då atmosfären på våra breddgrader normalt är som varmast och dess innehåll av vattenånga som störst.

De stora regnmängderna under den här tiden beror oftast på korta och häftiga regn- och åskskurar och därmed är statistiken lite missvisande. På så vis har den så kallade fruntimmersveckan 18-24 juli fått ett delvis oförtjänt rykte som särskilt regnig.

I år gör det verkligen inget, nej inget alls, om det skulle bli så. Kan nästan känna i luften nu på morgonen att det är på gång idag.

Stipagräset i dåtid.......tidigare i somras alltså......


och i nutid.........same, same but different!Stjärnpelargonstickling som nu blommar med världens vackraste blomma

Bedårande.....Jag läste ett så bra kåseri där man liknade månaderna vid veckodagar.
Maj är som torsdag, allt är förväntan och skimrande löften om den blomstertid som komma skall. Juni, är fredag. Tröttheten glöms bort. Förväntan, förhoppning. Juli är lördag. Efterlängtad. Allt går fort, fort. Augusti, nu är det söndag. En lätt måndagsångest rullar in som en fuktig bris.

Eller också är det inte så........Men lördag är det och juli så nog är det lätt att se kopplingen!

,som inte tror att det blir så mycket arbete på taket för somliga idag ;)

4 kommentarer:

Anna smyger in.. sa...

Men du så bra...det stämmer ju precis kåserier är härliga vilka härligt kreativa människor som kommer på sådant..jag suger på lördagsfeelingen och regnet bekommer mig inte alls..jag tycker det ska bli härligt med en dag inomhus som omväxling..
är blir det semesterfrukost med extraallt..croia..du vet..mums..

Mmmm ditt gräs ser lite visset ut..men det repar sig..

Pelargonen..så skir o söööööt..

Anki N sa...

Ja idag är de lördag...minsann. Oh den här gången nådde åskan o regnet oss oxå, men nu skiner de upp igen. En redig urladdning blev det, skönt.

Ha en skön lördag.
Kramiz Anki n

soffie sa...

otroligt bra skrivet det där om månaderna får jag låna den till min blogg?
å va vackert du har det, hoppas du har en mysig lördag hos mej spöregnar det så jag hoppas solen tittar fram imorrn igen,
kram

soffie sa...

tack då lägger jag ut den imorrn å länkar dej:)