07 december 2009

En ny vecka.....

Jag får visa lite fler bilder från mitt kok igår. För att få vattnet att koka upp måste locket vara på.


Kålen simmar runt, runt i grytan


Nu är kålen färdigkokt och ska svalna för att det sista momentet, urkramningen ska kunna utföras. Att krama ur vattnet är så strängt att det får vara ett arbete för männen. Det är viktigt att få ut så mycket vatten ur kålen som möjligt. Vi lät kålen svalna i en balja ute men den håller verkligen värmen länge, länge. Nu ligger kålen i lagom paket i frösaboxen Någon undrade om vi inte har nåt annat på julbordet, jodå, bara lugn. Det som är bra är att kålen håller sig flera år i frysen, sen kan man ju också ge bort ett kålpaket då och då. För som ni förstår är det en stor procedur innan kålen hamnar på tallriken. (Om ni undrar så har jag lagt i lite vitkål, det gör grönkålen lite mildare har jag lärt mig).


Jag skaffade mig en liten helleborus i helgen. Kunde inte annat än falla för denna just för att den var så liten och söt!


Och med anledning av klimatkonferensen i Köpenhamn vill jag........Ingen spelar så bra som Sigur Ros och bilderna......visst finns det hopp.


Dagens inlägg spretar, men vem gör inte det?
Ha en bra måndag ;)

7 kommentarer:

Anna tassar in.. sa...

Men himmel carro jag bara älskar din kålgryta det känner jag helt tydligt..jag kan mycket väl tänka mig att kålen vara länge och sådant kan man ju verkligen ha i frysen for ever liksom..

Ja jag är så pass glad i kål av alla sorter så mig skulle det passa med..aha procedur med att tillaga..mmmm är det kanske smör grädde o sirap som ska till? Hmmm kanske visar du det nån'gång..

Liten Helle..jag blir så lycklig..för du vet..jag letar ju alltid efter dom små..lite blad..mycket knopp..mmm så pass söt den är din lilla..jepp jag köpte en liknande i torsdags..inte är dom så billiga..men vad gör det..det är ju kärlek..:)

Jag ska nu snart fixa mig..pudra näsan typ..ha ha..fest på jobbet ikväll..jepp så är det..

Mmm vilken tur att det finns hopp..:)

Anna tassar in.. sa...

Anna sjunger:

Upp gläd er alla gläd er nu..

För nu är männskosonen här..

Ge kraft åt visdomsorden...

Se ingen sorg ska finnas mer..precis som det blev skrivet..

hör du så vackert det är..idag har jag bara lyssnat på den fem gånger..:)

soffie sa...

oj vilket storkok du gjort,
Hoppas du haft en bra dag!

Anki N sa...

Oj här var de kålkokning av stora grader. Precis som förr ju, nja man har ju hört de var så där.
Mysigt att laga mat utomhus, då slipper man ju kåldoften med, som inte är så god...((tycker jag))Ni firar med julmat utöver de vanliga nu för tiden, det förstår jag det.
Kramiz Anki N

Anna tassar in.. sa...

Carro...det är något magiskt..jag älskar päronkonjak oxå..jag tror jag svimmar lite igen..mmmm det blir lätt så här..

Jo men du jag har två fester till den här veckan..livet är en fest med andra ord :)

Daniel sa...

hmmm vill sååå smaka!!

Annika Christensen sa...

Hej
Vad trevligt detta ser ut.
Jag älskar grönkål och vi äter det nästan varje dag till luch fram till jul. Är man galen i det eller??
Fast så här har jag aldrig gjort!!
Så kul att se.
Kålen jag köper kommer från Harplinge kansek i närheten av där du bor??
Ha det gott så hörs vi
Annika