06 december 2009

A hallänning have to do, what a hallänning have to do

Idag ska det ske......Ännu är det tyst och stilla på garden.....Tre säckar à 5 kilo med grönkål.......ska ner i en gryta, en stor gryta.......lånad av grannen, och förvandlas till......ja vad tror ni?Något som inte får fattas på någon riktig hallännings julbord. Det korrekta svaret är rätt och slätt grönkål, ja vi steker den och kryddar den med bl a kanel och sen på med grädde och en liten skinkbit till, mums, mums. Må denna tradition leva i evinnerlig tid!

Det tänder vi andra ljuset på fönsterbrädan ;)


Ha en skön söndag!

5 kommentarer:

Anna smyger in.. sa...

Men Carro...är ni helt galna eller..himmel har ni bara grönkål på julbordet..:) du den där gryta är ju bara för härlig..jag svimmar..jag vill oxå koka grönkål och få rosor på kinderna typ..som du..

Mmmmm din ljusstake..den är inte o leka med..den är väääärsklass som vi smålänningar säger..

Helaa du är väl väääärsklass..visst är det så? Mmmm det är det..jag svara åt dig..för jag antar att jag inte får nåt svar där annars..

Jag klurar på en liten julmarknad idag...få se om regnet upphör..

Ha det bra vid grytan..och rör ner all den kärlek som behövs..för om man har kärlek med i receptet..ja då blir det bara så gott..

Ulla sa...

Ja, det har jag förstått är ett måste för en halläning. Lycka till med tillredningen idag, då

annica sa...

Hej !
gå hemskt gärna in och rösta på mej här: http://maddisenj.blogg.se/2009/december/finalisterna-i-veckans-blogg-tavlingen.html#comment
rösta på annica nr 4 !
jag själv tycker det är ganska jobigt aqt få sånna här kommentarer, men det ska jag inte tycka i framtioden, jags ka rösta på dom som skriver så !
tack på förhand
kraaam

Anna smyger in.. sa...

Jag måste titta igen på den där gryta Carro..himmel så charmig..hälsa grannen det..

Ni hallänningar är ett väldig härligt folk..det vet jag det..

Fia sa...

Jag gillar också grönkål, fast jag är Stockholmare, men jag undrar hur många ni är som ska äta vid ert julbord? Det var ena hiskeliga mängder du lagar till.