30 oktober 2010

Ute på hal is.....

Lördag och början på höstlovet.......låter inte det bra?Av 10 svenskar väljer bara 3 att fira Hallowen i helgen läste jag någonstans. Hallowen är alltså på väg ut. Nästa helg är det Allahelgonshelgen ibland också kallad gravsmyckningshelgen. Till denna helg vill man ha vita ljus, vit cyklamen, kanske ett hjärta, krans eller en liten mosskudde att lägga på någons grav. Allahelgonshelgen är en vacker helg. För mig får gärna hallowen försvinna och aldrig komma tillbaka.

I kväll ska det 'curlas', undrar just hur det ska gå? Det lär ju vara halt på isen ;)


Glömde berätta att telefonens knäppande är borta, Thank you! Men felet var inte alls där jag trodde! Av detta kan man lära sig....bättre hålla tand för tunga än tala eller hur nu det där ordspråket lyder!

6 kommentarer:

Anna smyger in.. sa...

Ja skriver under Carolina..Halloween kan gå i graven...himmel så passande till allhelgona eller hur..

Vilken vacker cyklamenbild..jag smälter..

Curla? Himmel så intressant..först trodde jag att du skulle hjälpa barnen..ja du vet curla på det viset..

Men du håll dig på benen bara jag hade en väninna som for med stenen över isen..hängande släpande med metallknappar i kappan som rev upp isen. Gissa om vi skrattade :) ..men vaktisen blev inte så glad som hade hand om isen..

Anonym sa...

Håller med dig om Halloween, inte min grej precis! Amerikanskt påfund, bahh! Men Allhelgonahelgens alla ljus tycker jag om!

Kram Eva-Mari

annika sa...

Halloween är inget som jag firar varken på jobbet eller hemma.Ser det mer som ett tillfälle för affärerna att få sälja lite mer skräp. Däremot så Allhelgona med smyckning av gravarna. Det blir så fint med alla risade gravar och ljuslyktor. Gillar din fina cyklamen.
Så du curlar du...trodde precis som Anna att du skulle hämta barnen eller nåt men sen stod det om hal is så då förstod jag att det var curling. Verkar kul...men jag har aldrig provat. Hoppas att det gick bra.
Kram
annika

soffie sa...

hoppas du haft en mysig helg å vilken vacker bild,
jag älskar att spöka å klä ut mej så jag gillar Halloween,
kram

Anki Nilsson sa...

Halloween de har aldrig firats här. De e nog mest små barn eller festglada ungdomar, men när mina var små firades de inte alls.

Vitt är vackert, vit cyklamen. Nog blir de extra vackert på kyrkogårdarna när alla smyckar och hedrar sina bortgångna..

Curling....de kan man ju undra hur det gick..*ler*, bra hoppas jag.

Goe söndag. Kramiz

OF SPRING AND SUMMER sa...

Hej!
Här är både höstlovet och Halloween överstökat! Pust!
Ha det så bra.
Kram Ingrid