12 oktober 2010

Camargue, Provence och lite sånt....

I Camargue strövar de vita hästarna runt. När de föds är de flesta svarta....vita blir de först som stora.Kultur och mycket vatten såg vi.....här var allt väldigt lugnt och behagligt. Särskilt i Aigues-Mortes (tror att det betyder de döda vattnen)......där vi sprang på folk som vi känner, ja faktiskt bor dom bara ca 4 km från oss i vanliga fall!! Vet inte vem som blev mest förvånad.....är inte världen liten ändå?Sen råkade vi komma till Saintes Maries de la Mer just när det pågick en tjurfäktning. Inget blod och dödande utan som den går till i Provence. Man knyter tofsar och band på tjurens horn som sedan ska plockas 'i farten' om ni förstår. Kanske inget jag skulle betala pengar för att se men nu var det ju gratis.För att ge veckan lite 'tempo' tycker jag vi lyssnar på Jerry....still going strong eller hur man säger ;)Trevlig tisdag från som inte kan sluta drömma om Provence...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vita hästar - så vackra. Har alltid önskat mig en egen, men håller till godo med de jag har.

Konstigt e de där att man träffar på kändisar när man är ute i världen, men som sagt, världen är rätt liten o åker man på semester är ju risk att fler gör det, som man känner.

Ja de e inte utan att du verkar ha haft en innehållsfull och njutningsfull resa som du kan njuta av länge.

Kramiz Anki N

Anna smyger in.. sa...

Aha...så ni åkte ner till hästarna..såg du flamingos med kanske? Du..visst är det märkligt att man träffar folk så där..kul kul..så vackert det ser ut i Saintes Maries de la Mer ..Côte d'Azur..havet är verkligen azurblått ..
Men du vilken vänlig tjurfäktning..

annika sa...

Lustigt att träffa på grannar så långt bort...det har hänt oss också. Visste inte det där om hästarna.
Vackert är det så fortsätt att visa oss....
Kram
annika

Ulla sa...

Jag kan tänka mig att du inte kan sluta tänka på Provence. Men de bilderna måste vara perfekt att frammana nu när hösten är över oss på riktigt. Ha en go onsdag!

Katta sa...

Vilken tur att det inte var vanlig tjurfäktning för sånt gillas INTE. VAd underbart att få se camarguehästar ströva omkring på plats så där, det skulle jag med vilja. Vad lustigt att ni sprang på "grannar" just där men ibland möter man de man känner på oväntade ställen. Kram Katta