28 december 2012

Julens blommor och pynt....


Så här fint har jag på hyllan framför vasken i köket. Lucian är gammal och tillverkad av Laholms keramik. Den är framme hela året men under julen får hon en mera 'framskjuten' position.


Annars är ju hyacinten julblomman framför andra. Dessa har stått på 'lager' i källaren, ganska svalt. Men när dom kommer upp i värmen är det ingen hejd på blomprakten.


Åpplen och blommor hör egentligen inte ihop eftersom äpplen avger en gas som gör att blommorna vissnar, det är i alla fall vad jag har fått lära mig. Men visst pryder det sin plats, rött och blankt och vackert. Efter fotografering fick äpplet återgå till fruktkorgen.

På tal om något annat så är fullmånen så stark just nu att det är helt omöjligt att sova ordentligt. Lyser som den starkaste lampa rakt in i sovrummet och just nu in genom fönstret vid datorn. Det kommer garanterat att bli segt idag uppåt dagen ;-)
♥♥♥

2 kommentarer:

Vårt röda hus sa...

Vilket fint ställe du har framför vasken! Laholms keramik var ju framträdande på 60-70-talet och jag hade både askfat, vas och fruktfat... tyvärr borta för länge sen.
Jodå, jag kände av den starka men vackra månen igår jag också.

Hyacintkram Eva-Mari

Vardag och flärd sa...

Hyacinter är så vackert och verkligen julblomman nr 1 tycker jag, som nr 2 kommer amaryllis.
Fullmånen är ett satans elände - förlåt men så är det!
Ha en fin helg!
Kram
Eva