03 februari 2010

Tvillingar igen....Idag kom det tvillingkalvar igen här på gården. Under en säsong kan det hända att det blir tvillingpar 2-3 gånger. Men ibland har det faktiskt hänt att det kommer flera tvillingpar och det här året kan vara ett sånt. Det är som regel ingen fördel att en ko får tvillingar för oftast är de mindre vid födseln och risken för komplikationer är större.

Dagens tvillingpar är en tjur och en kviga vilket inte heller är bra. Det är bättre med två av samma kön. Iaf så är de väldigt små och söta och vi kommer säkert att behöva ge lite extra passning till dom så här i början. Just nu ligger de i en box med halmströa tillsammans med mamman som inte heller är i toppform just nu.Fåren blänger lite surt nu när man går förbi, dom tycker inte att dom får tillräcklig uppmärksamhet.När jag ser denna bilden tänker jag: Lite fluff på toppen. Vad handlar det om jo: Mannen och en av sönerna skulle klippa håret på samma ställe, frisören frågar sonen
-Hur vill du ha det, vill du ha det som pappa lite fluffigt på toppen! Himla roligt tycker vi i familjen fast det hände för längesen. Ibland har man interna skämt som inte alls förstås av andra, detta kan vara ett sådant ;)

6 kommentarer:

Anna susar in.. sa...

Himmel är det så pass mycket tvillingar ändå...det trodde inte jag..mmm kan tro att det är trixigare med två..på alla sätt..så är det ju för oss människor oxå..

Jaa men du det är väl klart att Gutarna måste få uppmärksamhet..va.. ja jag blir ju hellycklig bara jag får en lten skymt av dem..

Fluff på toppen..ha ha..ja men då finns det ju lite hår kvar där iaf..:)

Anki N sa...

Oj de föds många godingar hos Er nu. Min brossa har kor o får, tycker framför allt fåren får ungar ständigt..de förökar sig som möss..*ler*. Fina djur men jag håller mig till pollarna jag. De får aldrig föl..ja inte mina varjefall. Men de skulle jag gärna vilja ha av Pärla men hon är gammal kärringen..25 i år...så ja de blir inget med det.
Fortsatt trevlig dag.
Kramiz Anki N

Annika Christensen sa...

Oj oj det verkar inte ha varit så lätt.
Stackars traktor kan man säga så..??
Hu vad du är flitig med bloggen din.
Underbart liv du lever.
Annika

Anna susar in.. sa...

Hello..det är bara jag som har jazzat hem..ja du vet på onsdagar dansar ju jag..med ett gäng glada kvinns..himmel så roligt det är..sjunger gör vi med..ha ha..så jag är typ lite galet fylld med energi nu..kan knappt sitta still..så blev jag lite sugen på Gutefåren..jag måste ju passa på att njuta..
"Gutar jär vackre"..som Gotlänningarna säger

annika sa...

Gratulerar ännu en gång till tvillingar. Kul men jobbigt förstår jag. Sköt om dem och låt fåren blänga!
Kram annika

Marina sa...

Åh, vad mysigt med alla djuren!
En väldigt speciell känsla när man kommer till djuren och så har det födits ett lamm eller kalv. Man blir så lycklig.
Ha en bra kväll. :D