03 november 2009

Saker som inte behövs en novembermorgon....

Det finns en farsot som drar fram och förstör allt i sin väg, den heter vildsvin.
Igår kväll ringer en granne och jägare hit vid halv 9 och berättar att han har åkt förbi vårt hus och då går 4 stora vildsvin helt ogeneret på en av våra vallar och bökar. Fille for iväg med fyrhjulingen så grusen yrde och mycket riktigt! 4 stora svin gick helt lugnt på åkern och tänkte minsann inte flytta på sig!!! Vi är inte intresserade av jakt överhuvudtaget men det är frågan hur det ska bli om inte de jägare som finns tar krafttag mot dessa förstörare.

Det känns väldigt otäckt att de inte har någon respekt för människor utan är helt lugna och bara fortsätter med vad de håller på med (förstör). Vi har försökt att stänga dem ute med elektriska staket men inte ens det funkar längre. I år har vi varit väldigt energiska och sett över staketen nästan var och varannan dag för att de inte ska ha blivit trasiga under natten men det hjälper ändå inte. Vildsvinen är här för att stanna och många är dom.

Min värsta mardröm är att dom har kommit in i min trädgård och bökat upp hela den under natten. Drömmen känns faktiskt inte så avlägsen nu vill jag meddela.
Nu när det ljusnar kommer vi att kunna se vad som har blivit förstört under natten och det är säkert ingen rolig syn..
Och jag som gnällde på en mullvads härjningar, det här är mullvad i kubik vill jag lova.

3 kommentarer:

OF SPRING AND SUMMER sa...

Så tråkigt att du har sådana problem med vildsvin på din tomt. Jag körde nästan på ett stort vilsvin i somras nere i Skåne. Så man måste vara försiktig på vägarna.

Ingrid E sa...

Fy så trist! Verkligen inte kul. De får inte komma till din trädgård. Hoppas jägarna gör vad de ska. Köttet är ju gott.

Anna tassar in sa...

Men nääääe...himmel dessa bestar är verkligen inte att leka med..hos min svägerska i Simlången bökade dom upp hela det nysatta potatislandet ett år..bara for fram så galningr och åt upp varenda potatis..ja men nu får du allt ladda nån bössa..grr o morr på dom..

Ha ha jag kan se när han drog iväg med fyrhjulingen..utryckning...
vildsvinssafari..

Näääe Anna det är ingenting att skämta om..stackars er som måste gå och känna er oroliga fär dessa marodörer..det räcker väl med Herr Mullvad..

Carro jag ursäktar mig att jag inte besökte den här Nilspersgardswebben igår..hade väl för mycket med kafferep i skallen..:) vimsiga Anna..ha ha..men du..jag ska aldrig göra om det misstaget igen..det lovar jag nästan..:)kramilikram från Mrs Rudbeckia