27 november 2009

Nu är det fredag......

Jag börjar med denna bild.....Sen blir det lite skratt (tack Maria!)

RENSKOJ


Både rentjurar och renkor får horn på sommaren.

Tjurarna fäller sina i början av vintern.

Honorna behåller sina horn tills de kalvat på våren.

Det betyder att alla jultomtens renar är honor.

Det borde man ju ha begripit.

Det kan bara vara kvinnor som klarar av....

... att dra en fet karl i röda kläder, till rätt adresser,

runt hela jorden, på en natt, utan att fara vilse.När man ska pyssla behöver man råvaror.
Man borde ta sig ut i skogen och plocka lite mossa och sånt men det är ju så himla blött öööverallt.......

Nej, den här dagen ligger lika blank som en vattenspegel. Kanske är det lika bra att sitta still till ev. arbetslust går över.....Nä men så kan man ju inte göra, det är ju Advent...... I tidningen idag var det bara skrälliga annonser om julklappar, öppettider (vilka i princip är dygnet runt framöver) tomteluvor och gud vet vad. Man blir bara trött och känner 'det är synd om människorna'.
Jag tror att jag får filosofera om detta över en kopp the! Sen kan jag ju alltid sätta på min nya julskiva (ja jag vet att det är varning för 'julskivor')
Men snälla mamma, säger Ebba med en min som bara en 15-åring kan, men jag, jag bara fortsätter att lyssna och gnola med...Ni kan alltid trycka på den lilla pilen mitt på skivan om ni vill provlyssna ;)

4 kommentarer:

Ulla sa...

Tänk jag gjorde samma reflektion som du över alla annonser i dagens tidning. Alla dessa annonser bara för att få oss människor att förköpa oss för bara en dag på hela året.
Ha en skön fredagkväll!

Anna smyger in.. sa...

Oj men du här var det mycket och mer..himmel så rooligt... och du.. att ha en dag som ligger blank är ju underbart jag hoppas du fick ut massor av den..jag fick inte igång din musik precis....men här går julmusiken varm..jag undrar nu har du Spotify? Har jag frågat det förut..kanske..vad vet jag..hur som helst så har jag lite tips isf..

Kram kram från Annapanna

soffie69 sa...

haha va bra å guuu vilken söt bild på katten,
ha en härlig fredagskväll

Ulla sa...

Att få en rolig historia serverad så här på morgonkvisten förgyller en hel dag och idag behövs det lite extra eftersom det här ska putsas och fejas inför 1:a advent. Ha en go lördag!