29 november 2009

Jag kan inte sluta undra....

Idag första Advent tänder vi det första ljuset av de fyra. I år blev det fyra stora ljus på en plåtbricka med kastanjer runt.

Som ni säkert förstått är jag ingen 'julstjärna, ljusstake, julstjärna' typ. (Ett fönster med en elektrisk ljusstake och julstjärnor på båda sidor om alltså). Jag kan tycka att det är fint hos andra men själv kan jag inte ha det så.


Den enda elljusstake som kommer i mitt hus är denna som jag köpte förra året. Spegeln är ett fynd för 20 kronor Den hade en liten fläck av målarfärg som jag skrapade bort. Det ser ut som spegeln är väldigt dammig, men jag städade ju i veckan! Kan ha glömt att damma av den!

Värmeljus kan vara vackra! Håller ni inte med. Har ljusen alltid framme, som här i en glasburk. Jag har burkar överallt kan jag berätta. Då vet man ju alltid när de börjar ta slut! Ja, ljusen alltså. Varför krångla till det?


Efter gårdagens julbord känns det inte som man svävar precis. Julbordet var bara superbt. Grönkålen var som hemlagad (nästan). Massor av hemgjort godis (knäck, marsipan, tobleronefondue, m m, m m). Det var inte bara bussen som rullade hem kan jag säga.


Jag svävade, oh, oh, oh, oh runt borden kan jag meddela.

Om ni undrar över dagens rubrik, så gäller det mina slingor, tro inget annat ;) Can not let go and move on! Det där lät riktigt bra ;))

2 kommentarer:

Anna smyger in.. sa...

Mrs C...du har en stil som får mig att spinna..himmel så go du är..va' jag bara njuter av dina ord och dina bilder..jag känner som du..jag har inte en enda julstjärna..så är det..ljusstakar..jo några men inga traditionella..

jag har tusen idéer sedan igår..känner mig fylld av jul och julmat..näääe man mår inte så bra av den där maten mer än just när man intar den..

Iår ska jag tänka mig för..bara äta med måtta och lite mer av det nyttiga..eh..ja iaf försöka..:)

Jag blir glad av din kastanjeljusstake...

Ulla sa...

Jag har både ljusstakar och stjärnor i fönstren. Ja, inte både stake OCH stjärna i samma fönster. I år har jag tänkt satsa på många julblommor. Jag blir så glad av gröna växter.
Ha en skön 1:a advent