14 september 2009

Minnet har kommit tillbaka...

Vet ni vad gräset hette som jag skrev om igår jo, Diamantgräs, calamagrostis braschytricha. Det är ganska ovanligt men helt, helt underbart. Så om ni skulle komma över ett är det bara att gratulera. Jag har köpt mitt av Mats Krook på Isgrannatorps trädgård, som har det största sortiment man kan tänka sig av gräs och bambu. I en gammal trädgårdsbok av Piet Oudolf, denna fantastiska man, har han använt detta gräs tillsammans med Perovskia. Behöver jag säga att det ser mmmmmmm... ut!



Detta är också ett gräs som man inte ser i varje trädgård. Jag planterade det förra året och i år börjar det bli något. Gräset heter Miscanthus Poseidon. Det som gör detta gräs lite annorlunda är att det har ett lite hängande eller fontänliknande växtsätt, I love it. Det är planterat vid vårt hus nr 2 där vi ju inte själva bor så jag kan inte njuta av det varje dag, men det gör inte så mycket. En vacker dag kanske jag kan avnjuta morgonkoppen i skydd av det.

1 kommentar:

Anna tassar in.. sa...

Himmel så bra att få tips om gräs..I love gräs too ha ha..och letar faktiskt nytt gräs eftersom jag tagit ned ett stort Gullregn och vill ha gräs där istället..

Ska skriva upp det här tipset om var man kan hitta gräs i parti o minut..

Ha en härlig dag see you..//Anna