16 september 2009

Jag fortsätter på den inslagna vägen och konstaterar..


Även idag blir det soligt och behaglig temperatur. Mullvaden har under natten gjort en ny hög och min fälla har därför flyttats 3 meter från förra stället. Notera försvarets gamla brandhink. Om ni inte visste det så är jag helt förälskad i gamla zinkprylar;)

Igår var jag på ett antal hembesök hos människor som vill ha min hjälp i sina trädgårdar. Jätteroligt!!
Ibland är det svårt att förklara mina ideer och då skulle jag önska att jag kunde ta dem med på en vandring bland växter som har några år på nacken. Först efter några år får växterna sin rätta karaktär och blir det element i trädgården som man önskar att de ska vara.


Miscanthusgräset Malepartus (tror jag i alla fall att det är) minnet ni vet!

Blodtoppen sanguisorba, vet inte vilket namn den mer har för den är mycket högre än den ska vara enligt böckerna. Har trasslat in sig i mitt glanskörsbär och ser ut som de två har blivit ett.

Till sist den lilla skönheten Stanwell Perpetuall. Som visserligen är planterad i år men som utvecklats till just den skönhet jag hoppades.
Till alla som läser,
Det bästa sättet att bli kvitt en frestelse är att falla för den.
Oscar Wilde

Kan det sägas bättre;)

1 kommentar:

Anna sa...

Du det lila ordspråket har jag på väggen här..ha ha..jag älskar det..och du zink..jag är ju som tokig i zink..letar alltid efter det nä jag är på turné..:) mmmm men jag kan tänka mig nytt oxå..jag köpte ju mig en Haws på Classicum i somras den är jag såååå glad..

Alltså..du åker ut och hjälper trädgårdar att blomma...himmelskt..kan tro att det är roligt..

Mmmmm Blodtopp..jag ler..jag har sett den på Gotland en gång..och på i Öhr hade dom den..men men..du vet jag som bor här i typ fjällen zon fem sex.. här blir det ju en viss begränsning vad gäller växter..men jag är glad än då..

Och jag njuter så pass av att du visar mig sådana godingar..latin..I love latin..ha ha..kram på dig från Annapanna..