22 september 2009

Höstdagjämning

Redan höstdagjämning, undrar om man suttit här för sista gången i år?


Idag är det höstdagjämning, dag och natt är lika långa. I min amerikanska almanacka vid skrivbordet står det Autumnal Equinox undrar om det betyder samma sak? Nåväl, idag ska jag vara hemma och jobba lite med mina hembesök som ska skrivas ner och lite ritningar blir det kanske också. Fast dagen började med att jag röjde, sopade, torkade i vårt sovrum. Varför? Jo i lördags när jag kom hem från jobbet hade maken, som den snickare han är, satt igång med att byta ut två av våra gamla fönster som var jättedåliga. Det kräver applåder för vi fick hem fönstren i fredags så här var det snabba ryck. Tyvärr tänkte han och hans medhjälpare inte på att sågspån och annat skräp har en förmåga att fara runt lite hur som helst. Ett lakan eller liknande över våra saker hade kanske inte varit så dumt! Men nu har jag sopat och torkat och plockat och.... så nu vågar man t o m ta ett par sockar ur byrålådan och sätta på sig utan att få sågspån på köpet ;)

Annars är det mycket annat på gång, vi samlar ihop våra årskalvar för att lämna till andra uppfödare imorgon. Några kalvar kom från Putsered igår till gården. Redan har muuuuropen börjat ljuda över gården, värre blir det ikväll när vi tar in de kalvar som har sina mammor bara utanför dörren. Då ni, då blir det konsert vill jag lova.

4 kommentarer:

Anna sa...

Du..jag älskar kor o kalvar..men är rädd för hästar..:)

Menar du att du har djur på gården ..himmel så romantiskt..lite bonde söker fruromans..fast världens bästa fru finns ju redan här kan jag tro..

Mmmm så fint du med nya fönster och så får du nystädat och fräscht på köpet liksom..ja men blir ju som tvungen att städa efter hantverkar´n även om han råkar vara din man..

Eller städar han med kanske ibland..jo men det tror jag..min man är en fena på att städa :)

Aha så du jobbar hemifrån med då..mmm kan tro att det är mycket med planering..sådant trevligt jobb du har..

Kram på dig från Anna..hälsa kalvarna och njut av konserten..

Fru C sa...

Ja du Anna min man han är inte mycket för att städa han. I gengäld till hans försvar kan jag säga att han inte bryr sig om det är lite skit i hörnen, och det är ju bra för jag är inte heller någon riktig städnisse :)

Anna sa...

Aha..jag förstår.. :) här är det lte tvärtom om man säger så..ja ja..


Jo men du fikon..alltså..man måste ha stooooor kruka annars orkar det inte med sig själv :) jag har haft mitt träd nu i tre år lika gammalt som mitt växthus är..det trivs så pass..jag köper medelhavsjord av Weibulls..kanske beror det på den att det trivs..massor av ljus får det ju..vattnar ganska rikligt ett par gånger i veckan..

Jag har över femtio fikon iår..goda som sjutton nästan arton :D

Här kan du se vilken sort..ingen Bornholmare..

http://sv.wikipedia.org/wiki/Ficus_carica

Fru C sa...

Det där med jorden var intressant. Vet ju att till citrus och oliv är det också viktigt med jorden.