24 augusti 2010

Tisdagstema - vatten.

Dagens tema här är vatten, något vi helt plötsligt har fått i massor. Vill inte tänka tanken extremväder men vad annat kan man säga om det som pågår just nu.Havet är djupt, vått och stort.....som en hel ocean,men det kan också finnas små blänk av vatten i klipphällarna......Ett silverpäron som doppar sina långa grenar i ett vattenblänk. Här håller grönskan på att ta över vattnet......och här har näckrosor och annat grönt dolt hela vattenspegeln.

Vi hade 25 mm i vattenmätaren idag på morgonen och mer är att vänta tillsammans med kraftig blåst. Det går inte att komma ifrån vädret det är bara att se glad ut =)

Idag ska man plocka malört för kommande behov,Bartolomeusdagen, det vet ju alla. Bartolomeusdagen ska vara klar för att båda en vacker höst.....HMm nu börjar det se lite mer illa ut. Ska vi tro på bondepraktikan eller inte?

, tror jag ligger lågt med att spå något väder idag.

7 kommentarer:

Anki N sa...

Så Ni har fått massa regn.....ja hösten brukar ju ge lite vätska. Vi fick en slurk under natten men nu är den där stora gula framme här.

Fina bilder!!

Kramiz Anki N

annika sa...

Plisk och plask! Hörde att ni hade fått en hel del regn och värre skulle det visst bli. Här startade regnet vid 22 tiden i gårkväll. Under morgonen avtog regnadet så nu har det varit uppehåll ett tag. Himlen ser ljusare ut så det finns hopp....
Snart ska jag cykla iväg till andra delen av staden och träffa en hög trevliga nyfikna intresserade lärare....kul.


Svampen ligger på tork!

Kram
annika

Ulla sa...

Ja, du vilken väder vi har nu! I somras var det ju skönt med så många soldagar, men nu när det bara regnar, regnar och regnar så är jag lite mindre nöjd. /Ulla

Anna smyger in.. sa...

Ja du så är det..aldrig är det lagom..antingen den ena eller andra..här blåser det med halv storm..så vackra bilder..vattenblänk...är det en liten damm ..så fin..o trevlig..

Carolina af Nilspersgården..vad menar du?? Har du tänkt bege dig till Frankrike? Är du galen..tell me more..

soffie sa...

otroligt vackra bilder,
usch här har vi riktig höst idag det stormar å regnar :(

Ingrid ♥ sa...

Så fina kort du har tagit på vatten
Kram Ingrid

britten sa sa...

nä vi kommer inte undan vädret....I stockholm har vi haft fina dagar nu ..men i kväll är vindarna kalla....