05 augusti 2010

Det går fort.....

Körde igår till ett köpcentrum. Massor av folk hade gjort samma sak, det är ju snart skolstart och många har fortfarande semester.

På vägen hem, just när vi skulle köra över Hallandsåsen, blev det plötsligt stopp........och när vi kröp fram såg vi att det just hänt en bilolycka.En bil låg på taket och märken i räckena visade hur den slungats fram och tillbaka för att sedan hamna på tacket. Glassplitter, människor som var skadade, blod och allmänt kaos. En 5-6 bilar höll lite här och där vid olycksplatsen men en körbana var öppen så vi mycket sakta kunde ta oss förbi. Först blir man väldigt chockade.....tänk om det varit vi som kommit just när bilen kraschade. Vad skulle vi då gjort......stannat såklart...men vad mer kunde vi gjort? Efter ca 5 minuter mötte vi både ambulans och rädningstjänst och brandkår på väg med blåljus i högsta fart.

När vi kom hem var vi fortfarande lite chockade. Livet kan helt plötsligt förändras, en olycka .......helt utan förvarning.......Pang! Vi fick oss en väldigt otäck påminnelse om att livet inte är för evigt. (Tror inte att någon omkom i olyckan även om det såg riktigt otäckt ut).

,

som just nu lyssnar mycket på Montys Seglaren.....ett litet smakprov här:

10 kommentarer:

annika sa...

Ååå vilken tankeställare man får då man ser något som ni gjorde. Jag blir nästan darrig i benen bara av att läsa det du skriver. Hoppas att de klarade sig.

Angående rosen Nevada så har jag också noterat att i början av säsongen så blommar den i vitt och senare blir det mer åt det rosa hållet. Läste att den kan skifta så...underligt!
Kram
annika

Anna smyger in.. sa...

Usch...ja visst är det så...varje gång man kommer hem är man liksom lite tacksam..för vad som helst kan hända..på ett ögonblick..och när man får se det med egna ögon blir man sååå skrämd..

Livet är inte självklart..det gäller att tänka på det o vara glad för det man har..

Anki N sa...

Nog är det så, livet kan förändras på en sekund. Olyckor är otäcka det tar på en att komma till en olycksplats, men kommer man först så får man oanade krafter o kundskaper att hjälpa, så säger de flesta som varit med om det och tur är väl det. Jag kom bland de första till en olycka där min älsta grabb var med o medveslös, jag tror aldrig jag varit så lugn och gjort så mycket rätt som jag gjorde då, på vägen in till sjukhuset i ambulansen kom chocken. Då var ju ung idag kanske man skulle vara mer hispig för de e man ju för övrigt.
Vi människor är starka o lugna när vi sätts på allvarliga prov.
Kramiz Anki N

soffie sa...

usch så otäckt ja livet är verkligen inte en självklarhet och man blir påmind om det vid sånna tillfällen!
kram

Anonym sa...

Visst är det otäckt... vi är bra sårbara! Konstigt att det överhuvudtaget funkar i trafiken med tanke på alla fartdårar. Men vi vet ju att det räcker med att tappa koncentrationen ett par sekunder... geting, mobil, cd-byte, loppisskylt, glassrinn... så kan det få förödande konsekvenser... usch, jag ryser!

En tankeställare blir det iallafall!

Ha det gott och var rädd om dig i trafiken.
Kram Eva-Mari

soffie sa...

ha ne härlig fredag!!!!

soffie sa...

hmm skrev visst för snabbt det ska ju stå en.
kram

Katta sa...

Ja det är verkligen otäckt när man hamnar mitt efter en olycka så där men på nåt sätt ger den en tankeställare i allafall så man själv tar det lugnare och man ser även hur andra bilister lugnar ner sig.Kram Katta

OF SPRING AND SUMMER sa...

Hoppas det gick bra för alla i bilen!! Otäckt!!
Önskar en forsatt trevlig helg.
Kram Ingrid

britten sa...

ja usch..jag har också på nära håll sett två olyckor och man blir liksom skakis och sedan ödmjukt tacksam...härligt med blomblad som luktar gott ...tillbaks i civilisationen kan jag blogga igen...kram