23 maj 2010

Plantera aldrig murgröna....


Jag har gjort många dumma saker i min trädgård men en av de dummaste var att plantera murgröna bland mina buxbom. K A T A S T R O F.......
Ikväll bestämde jag mig för att nu var det nog och började dra, slita, gräva, klippa för att få bort eländet........Vilket jobb!
När jag tyckte att det mesta var borta planterade jag istället ett molinia transparent där. Molinian har tidigare stått i en kruka men jag tror att det här blir mycket bättre, och så slipper jag springa med vattenkannan hela tiden. Ett klart +. Ser ni vilket kaos jag ordnade på endast en liten stund......dessutom var det kallt och lite rått i vädret vilket faktiskt syns på bilden tycker jag. Ibland kan trädgårdsarbete vara ...trist ;)

Då är det trevligare att se vad som flyter runt i mitt nya fågelbad....Titta där flyter ett litet blad av hasselörten ;) hur har det kommit dit?

6 kommentarer:

annika sa...

Jasså Murgrönan kan vara så enveten. Klart om man tänker på Irland...jag menar där växer de ju överallt...slingrar sig runt trädens stammar och bildar gröna portaler på vägarna.
Men du det ser ju hur fint som helst ut i din trädgård!
Jo Alida bor på en hästgård strax utanför London. Men till augusti kommer hon hem och ska läsa ...hoppas jag. Kanske blir det Malmö... vi får se. Killaran bor här i stan på gångavstånd från oss. Det är kul för rätt vad det är så kan de dyka upp för att hämta eller låna något...precis så som vi har gjort med våra föräldrar.
Nej...här kan jag sitt och babbla och glömma att jag ska stryka lite innan nattningen.
Ha en bra start på veckan!
Kram annika

Annika Christensen sa...

Jo den kan vara besvärlilg har jag hört. FAst jag vill att den skall ta för sig där jag har satt den.
Hade plantor i krukor för att sätta men se de tog i vinter.
Skulle bott granne med dig.
annika

Anna smyger in.. sa...

Aha..så kan det gå..min murgröna är dock ganska fin när den marktäcker en bit av en slänt här..men så är det ju alltid när man vill slippa då växer det.. jag gjorde misstaget att plantera in en liten vårlök för några årsedan..shit..jag har lök överallt..om du behöver ett lass så säg till :)

Så fint fågelbad Carro..natti natti på dig..

Katta sa...

Jag tycker att murgröna är vackert och läckert men det är klart att om den börjar ta över ens trädgård är det nog inte så kul. Ha en bra vecka, kram Katta

Annika Christensen sa...

Vet inte vad den heter för den fanns här när vi flyttade in.
Den sprider sig gärna men blommar kort tid.
Jag skulle satt myskmadra i botten på din rabatt och sedan något som sticker upp.
Bara som jag kände just nu.
Hörs
annika

soffie sa...

murgrönan verkar vara svår att få bort men den kan vara vacker med ,
Va fint fågelbad,
må gott