05 augusti 2009

Sol, sol, sol och augusti


Äntligen har vi fått se solen igen.´Även om klockan bara är 7 känns det att det kommer att bli en vacker dag. Daggen ligger över gräsmattan som ett skimrande täcke. Även om det är ganska tidigt ännu kan man känna att hösten är på väg. Luften får en speciell renhet eller kanske krispighet. Solen lyser på ett speciellt sätt också. Hösten får en att vilja göra totaly makeover av hela huset. Under sommaren gör det inte så mycket att allt är lite si och så men nu kommer hösten.. Dax att vistas lite mer inomhus. Tycker att huset aldrig ser så slitet ut som under höst och vår. På vintern är det så lite ljus att det inte syns men som sagt höst och vår...

Av en dam som brukar handla i butiken där jag jobbar har jag fått denna pelargonstickling som heter 'Lemon tree'. Väldigt speciell pelargonia som ni säkert ser. Själv är jag ingen samlare men jag kan fascineras av personer som har ett speciellt område som de brinner för och samlar. Hon har visat mig bilder på alla sina pelargoner och det är många. Själv är jag en som samlar på än det ena än det andra men inte med någon speciell energi, det får bli som det blir. Men som sagt denna pelargonia med krulliga blad och växtsätt som ett bonsaiträd känns ju väldigt spännande, vi får se vad det blir av det.

BILDER FRÅN MIN TRÄDGÅRD JUST NU:
Rödbladig kärleksört som jag köpt på Piet Oudolfs plantskola i Holland minsann, med spindelnät från Fågelsång som extra dekoration!
Rudbeckia Magnus i min rosa rabatt (nästan alla rabatter är rosa men strunt i det).
Clematisen Summersnow alltid villig att förgylla trädgården.
Vippvallmon har en egen historia. När jag köpte den för säkert 15 år sedan hade jag ingen aning om vad jag köpte. Den är köpt på Horsabäcks perenner. Vilken växtkraft, stor som ett hus, men ändå skir och jättevacker när solens strålar lyser på den. Bredvid står en höstperenn som kommer hemifrån Hishult. Har inget egentligt namn på den. Blommar också fint och är bra att ta in som snittblomma.

1 kommentar:

EN INREDOHOLIC sa...

Tack söta du!! Vilka underbara bilder!! Ha en fantastisk dag. Kram Jannice