18 augusti 2011

Nya invånare på gården....

I takt med att vår trädgård blir lummigare för varje år händer det också andra saker. Först upptäckte jag att fåglarna gärna höll till i trädgården. Fler och fler för varje år. I år har en skatfamilj varit helt omöjlig med att hitta på saker.

Men det jag upptäckte igår var något helt annat. En igelkott har flyttat in :DNär jag skulle ta en kvällsrunda satt han helt lugnt under plommonträdet och åt plommon (tror jag). Ville naturligtvis inte vara med på bild så det blev bara ryggen med alla taggarna som kom med.Efter regn kommer solsken, och regnat har det ju gjort med besked så då borde det ju vara solens tur nu.

Igår skulle jag äntligen 'göra något' med alla plommon. Först började vi med att göra marmelad....men då var sockret nästan slut...så nu är det något rinnande i burkarna...långt från marmelad. Nähä....då hittade vi nåt recept i Leilas bakbok som hette plommon royal....och så satte vi igång. Men se då var mandelmassan slut! Ibland blir inget som man tänkt.

♥♥♥

9 kommentarer:

Vårt röda hus sa...

Jag gjorde plommonsylt igår med syltsocker som blev jättegod. Slängde i kanel och vaniljstång... rekommenderas! För du har säkert plommon kvar?

Söt piggelkott, lyckost dig!
Kram Eva-Mari

4U2! sa...

Tråkigt, plommon kan man även ha till Chutney, mumsigt! Önskar jag också besöktes av de "taggiga"!

Vardag och flärd sa...

Vilken lycka att se igelkotten i trädgården! Längesen jag såg nån hos oss.
När jag jobbar i köket blir det ALDRIG som jag tänkt mig (om det kan vara nån tröst för dig).'
Kram Eva

annika sa...

Mysigt med igelkotten.
Svårt att mobilisera kraft då inget blir som man tänkt.

Kram
annika

Skanegrabben i Malmö sa...

Hejsan

Först och främst vill jag säga att detta är en trevlig blogg. Sen vill jag berätta att mina föräldrar också har ett par igelkottar i sin trädgård. De har liskomu Du lummigt och de trivs i sådant....har man dessutom kompost så älskar dom värmen från den på vintern.

Anki Nilsson sa...

Jag vill också ha en igelkott på tomten för de betyder lycka o jag behöver massor av lycka!!

Har ni haft så mycket regn? Här har varit fint mestadels, lite regn då och då, som idag exempelvis...har de satt på kranarna med full styrka.

Kramiz

britten sa...

tur att du inte har många mil till affären när det tar slut..I holmträsk är det hopplöst när man börjar baka och det visar sig att det fattas ...5 mil till affären...goa fina igelkotten var rädd om den...

skifferhuset sa...

Vad mysigt med en igelkott, de ser man inte för ofta! Hoppas du fixar till något med plommonen tillslut! Kram Iréne

Suss sa...

Jag delar igelkott med min granne. Vi turas om att mata den och båda vill vi ha den på vår sida. Igelkotten trivs och frodas!