24 augusti 2011

Allt blir bättre med musik....eller?

Tidigare hade vi en musikanläggning i vårt kök, den har vi förpassat till teknikhimlen (blev ganska fettig med tiden kan jag säga). Idag kan man lätt få känslan att hela tillvaron översvämmas av musik. Värst är om man besöker en affär där det verkligen 'skrålar'. Istället för att handla blir det negativa känslor från min sida.

Det jag ska komma till är att jag mer och mer väljer tystnad istället för musik i det dagliga. Jaha tänker ni..... vart leder det här inlägget...... Jo men så hade jag sett den lilla retroradion på det stora varuhuset. Den såg ju så söt ut och var så liten att den inte kunde störa.När dottern hittade den i lågprisvarianten på nätet.....klart att jag slår till! Men tyvärr blev jag grymt besviken för ljudet är fruktansvärt dåligt....den hittar knappt några stationer...osv....osv....Tänk än en gång besannas begreppet Du får vad du betalar för. Nu var den så billig att det inte är värt besväret att skicka tillbaka den så vi behåller den såklart. Igår hade någon ställt den i badrummet....ja för att duscha till musik....visst är det varje människas rättighet kan man tycka ;) Den får nog stå kvar där tills vidare ;pEtt annat köp just nu är lite pocketböcker, också inhandlade över nätet. Hösten ska förmodligen innebära många timmars läsning (dream on dream on). Bredvid ligger min poncho från Gina. Ni ser modellen på tvreklamen just nu, fast jag köpte den innan jag såg reklamen. Känner mig såå inne. 149:- för en uppklippt filt som maken träffsäkert kommenterade mitt köp, ja vadå? Som hittat tycker jag!

♥♥♥

8 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Det är härligt med musik men jag håller med dig om att det känns jobbigt när man kommer in i en butik och det spelas högt. Man kan inte riktigt tänka i lugn och ro.
Ja, nu behöver man lägga upp ett lager pocketböcker att ha under mörka höst- och vinterkvällar, så gott att krypa upp i soffan och kura.
Kram Eva

4U2! sa...

Jag älskar att dansa och hör jag musik vill jag göra just det, om det inte är klassisk musik, den kan jag ligga och lyssna på. Annars gillar jag tystnaden. :)

skifferhuset sa...

Musik är härligt men jag avstår gärna för lite tysynad! Håller med om allt högre volym i alla affärer, en dam fick spader en gång och gick fram till stackars kassörskan å slog näven i bordet och bad dom sänka, ojoj vad kassörskan tyckte det var pinsamt! Ha en fin kväll! Kram Iréne

Anna smyger in.. sa...

Aha..ok..musik är kanske lite mer min stil då..bara jag får välja den själv..jag lyssnar bara på Spotify..:)

Du jag vann en sådan radio..himmel så söt..meeeen så dålig..jag körde den till soptippen förra veckan för jag var så galet besviken på den..originalet är tokdyrt..så är det..

Tystnad är gott när man känner för det..så är det verkligen..

Så fin du ska vara i din slängkappa :)kram på sig lilla Nilsperskan..

ansepanse sa...

vad tråkigt att ljudet inte var bra, jag har fått en massa böcker från mamma :)
kramar

soffie sa...

musik är verkligen avkopplande men i butiker tycker jag det bara blir jobbigt,och en sån där retroradio vill jag med ha:)
Att läsa en bra bok är med avkopplande,kramen

Anonym sa...

Hello There!!!
I would rather peace and quiet than listening to music all the time. Once in awhile I will. I'm too absent from my blog these days so much to do, not wanting the summer to end nor am I looking for old man winter anytime soon. :)
How have you been?
Hugs Rosemary...xx

Suss sa...

Jag har nästan gjort samma erfarenhet som du med den där radion. Det är bara det, att jag köpte 2, för jag tyckte också de var så läckra - och BILLIGA! Vi gormar över den varje gång vi försöker få igång den utan skrap. Det är bra att du gillar tystnaden, det gör jag också. Jag lyssnar gärna på musik, men när jag själv vill och det jag själv valt.
Vad det gäller böcker, så är det ett livselixir!