11 juni 2011

Västergök är bästergök.....

Hörde göken ..... den gol i väster.....vilken bra början på dagen.Nectaroscordum siculum, eller honungslök på ren svenska. Jag kan inte förstå var denna skönhet kommer från. Jag har aaldrig planterat någon sådan lök......börjar tro att mitt minne är fullt ;) Jag måste säga att det är den ståtligaste invånaren just nu i min trädgård...eller vänta.....Vänta nu lite....rosen Stanwell Perpetual....tror minsann att den har börjat blomma trots att vintern nästan tog kål på den....Vallmodrottningen blommar också. Fröna har jag fått en gång av en arbetskamrat. Vad är det nu den här vallmon heter?? Minnet är fullt.... hittar inte namnet ;)Jag sådde luktärter. Fick tag i en mixad påse med lite av varje. Nu har dom växt till sig och är ovanligt fina. Måste skaffa ett riktigt bra klätterstöd som 'håller för trycket'.En riktigt härlig Pingsthelg på er alla....även om vi gärna hade velat ha Annandag Pingst kvar också.

♥♥♥

9 kommentarer:

Anna smyger in.. sa...

Hi hi minneskort finns att köpa med en massa gigga..ett tips bara :)

Honungslöken är så vacker ja alla dina blommor ser så pass välmående ut...precis som trädgårdsmästaren själv kan jag tro.

annika sa...

Det ser bra ut i odlingarna hos dig. Just nu har trädgården fått vila från mina händer. Men snart är det sommarlov!

Kram
annika

Katta sa...

Vet inte vad den Valllmon heter men den är i allafall otroligt vacker. Lökväxter är ju oxå riktiga finingar. Ha en fin pingst du med. Kram Katta

OF SPRING AND SUMMER sa...

Honungslöken är underbar. Gläds åt att den växer i din trädgård och glöm det där med minnet! Vi är alla i samma båt!
Önskar en trevlig helg.
Kram Ingrid

britten sa...

Nu är jag uppdaterad hos dig. Min dator har lämnat in så jag får hanka mig fram ett tag..härliga bilder och Du !..hur kommer det sig att du alltid hittar det jag vill ha...jag har länge letat efter en gammal reg skylt...VAR ? hittar man en saån tro ?..kram

Fia sa...

Det har varit en underbar pingsthelg med ljumma vindar och knallblå himmel. I natt åskade det ett tag och blixtarna for över sjön. Det var ett häftigt skådespel.

Vardag och flärd sa...

Måste vara till dig mina honungslökar flyttat, jag har planterat många men inte en enda har kommit upp!
Kram Eva

Ingrid ♥ sa...

Så många fina blommor du har i trädgården.
Kram Ingrid

Anonym sa...

Vilka kraftiga luktärtor och tänk, honungslök har jag aldrig sett eller hört talas om tidigare!
Kul med uppstickare i trädgården!

Tack för din gulliga kommentar och för att du vill delta i min utlottning!

Kram Eva-Mari