16 december 2010

Snart är julen här.....


Julen ska vara god och glad. Men många känner istället för glädje en julilska. Var fjärde svensk känner sig på sämre humör under julmånaden.........hur sorgligt låter inte detta. Vart är vi på väg.....verkar iaf vara på helt fel håll. Julens budskap.....verkar inte finnas i medvetandet längre eller??

Samtidigt som jag lyssnade på Musikhjälpen i P3 läste jag artikeln i tidningen med rubriken Ilska istället för julstämning. Många tankar snurrar runt i huvudet just nu........tror att dagen ska avsättas till att förbereda grönkålskok för då kan tankarna få fara fritt under tiden som jag repar kålen. Grönkål och eftertanke....låter som en lämplig syssla idag.

9 kommentarer:

4U2! sa...

Precis vad min doktor tycker: "äh julen-sa han, den kan man raskt få bort." Min jul?

Anonym sa...

Good Morning Mrs C
I so want you to keep in your heart the spirit of Christmas even after what has taken place there. I know it's hard to do this at times but it would be best for you. Is that your tree? I would love to share Hot cider nog with you, snowing here too and looks quite messy out but, I must get some food in this house. :)
Have a wonderful day...
Rosemary...XO

Anna smyger in.. sa...

Nääääe menar du det..nooop här finns ingen ilska alls kan jag meddela..bara glada goa miner..för du vet jag har fattat grejen med livet..:)

Du jag tycker om granbilder..jag känner doften ..

Med fingrarna i (j)orden sa...

Det är nog mörkret som gör det svårt att hålla humöret uppe, och kanske julstress.
Själv tycker jag att vi just nu går in i en lugn och skön tid med många stunder av kurande framför brasan.
Eva

soffie sa...

jag tror att många stressar upp sig för det här med julen och många är ute i sista minuten med allt,
barnen tycker fortfarande att julen är viktig och då får man som mamma gilla läget helt enkelt,
Jag ska fira jul utomlands nåt år men än vill inte barnen det.
men nån julstress känner jag inte ,jag är mest glad för då vet jag att vi är på väg mot ljusare tider igen då har det äntligen vänt:)
må gott

annika sa...

Det gäller att se vad som är viktigt...hur jag vill att min/vår jul ska vara. I morgon ska det bli lite julklappsinköp...inte så mycket och på lördag ska vi träffas ett gäng syglada quinnor tillsammans med våra symaskiner. Ska bli kul att se vad som kan formas av tygerna.
I dag har det friskat i och snöat som tusan. Nere på 0 var det också men nu stiger temperaturen.
Ha en fin helg
Kram

Fia sa...

Julen ska vara god och glad, men det är en svår högtid för många. Det är så höga förväntningar på julhelgen, och för alla som inte riktigt passar in i "lyckoidealet! blir det tufft.
Men de flesta tycker ju om julen, trots allt.

Anki Nilsson sa...

Julen ja den gör folk hysteriska. Den finast julklappen o julron är kärleken till och från mina nära. Att få ha dom intill o njuta de e julfröjd.

Kramiz o go fredag.
Alltså jag var här o skrev igår, knepigt men sant o borta.

Anonym sa...

Jag har svårt att förstå att någon skulle bli mer ilsk över julen än annars? Är man lagd åt det hållet så blir man nog arg i andra situationer också? Stackars dem! Däremot kan jag förstå att brådskan/stressen/otillräcklighete kan ställa till problem i juletider. Men det är en annan sak...
Grönkålskok? Har jag aldrig gjort, är nog mer en sydsvensk julrätt?

Må så gott.
Kram Eva-Mari