28 mars 2009

Sommartiden är här


I natt ska vi ställa om klockan till sommartid. Varje gång måste man fundera om det är fram eller tillbaka. Sommartid innebär att vi FÖRLORAR en timme, hu så hemskt! På google kan man läsa följande om sommartid:Sommartid innebär att lokal tid justeras fram (vanligtvis en timme) under en del av året för att bättre nyttja den ljusa delen av dygnet under sommaren.

Sommartid används i omkring 70 länder runt om i världen, mer än hälften av dem i Europa.


Det gäller att ändra klockorna på alla ställen annars kan det gå som när Ebba och jag körde för att handla i en affär för inte så länge sedan. Vi lånade en bil som inte rullar så ofta och tänkte naturligtvis inte på att klockan kunde vara fel. När vi kom till affären (en mindre affär) och drog i dörren blev vi irriterade att det inte var öppet, det stod ju att öppettiderna var 10.00 - 18.00, och klockan i bilen var ju halv 11. Vi väntade en god stund men sedan körde vi vidare. Gissa om vi skrattade när vi senare insåg att klockan i bilen inte blivit ändrad till vintertid. Pinsamt värre med andra ord, men nu har jag avslöjat det.

Vintertid innebär som ni vet att klockorna ska vridas tillbaka och vi VINNER 1 timme.Det får vi tänka på i morgon bitti ;)

Inga kommentarer: