18 maj 2012

En vanlig Kristi himmelsfärds dag...

Vädret var inte helt bra igår....mest var det regn och storm. Om man tittar på himlen ser man nästan att den inte kan bestämma sig för vilket väder som gäller.....


Nu måste det stängas för djur varje ledig stund. Utan värme växer inte gräset som det ska.....djuren måste alltså byta hagar hela tiden. Mycket kan ha hänt med ett stängsel under vinter....
Lungörten är ovanligt blomvillig i år. En humla hade också irrat sig ut i trädgården i går. Annars är det tunt med insekter. Man undrar vem som ska pollinera fruktträden??Kor just utanför trädgården. Men en stenmur mellan har en lugnande effekt både på folk och fä ;)


 Någon som inte hetsar upp sig är vår gamla Måns (som är urgammal och mamma till de flesta katter på gården. Får hon chans på bästa platsen så är hon inte sen att ta den.


Använde ett recept från en reklamtidning igår och bakade en mazarinkaka med rabarber. En riktig kaloribomb men ack så god...... Nu är rabarberns tid...bättre än så här  blir det inte!

♥♥♥

3 kommentarer:

skifferhuset sa...

Ja du denna kalla vår, inte växer det något större till alla djur, här släpps ungdjuren ut lite pö om pö, så de ska kunna få gräs att äta! I morg ska de 200 korna få komma ut, alltid lika roligt att se när de kommer ut! Ha en fin helg! Kram Iréne

Ankii Nilsson sa...

Här är fint väder o gräset växer som tusan, vi har för mycket bete till våra djur eller rättare sagt vi har för få djur, för alla hagar:)

Idag har de varit underbart sommarväder.

Kramiz

Vardag och flärd sa...

Ja, detta väder är inte det optimala även om de sa förr att det inte kan regna för mycket innan midsommar - men värme måste vi vill ha ändå.
Receptet - skulle du vilja lägga ut recepet på bloggen? Känns som det behövs nåt kalor-igt och gott nu.
Kram Eva