02 maj 2012

En igelkott flyttar in....

Inte nog med att vi har en lammunge i farstun.....nu har vi en igelkott i trädgården också. På väg ner i vår källare har vi ett fönster. Bara ett litet källarfönster rakt ut i en rabatt. Flera gånger har jag undrat varför en lövhög har lyckats blåsa allra längst in i hörnet vid trappan. Ja ni förstår säkert vad det var, jo igelkottens bo.
I takt med att trädgården blir lummigare har vi märkt att fåglarna trivs bättre och bättre men en igelkott.....det hade jag aldrig kunnat drömma om. Nu har jag bara en liten undran, vad äter igelkotten?? Han bajsar rejält så något måste han ju äta....det får jag nog ta reda på. ♥♥♥

7 kommentarer:

Vårt röda hus sa...

Grattis till alla djur på gården! Pigge äter mask och insekter. Så honom behöver du inte mata!

Ha det gott och njut av tillvaron denna den underbaraste av tid!
Kram Eva-Mari

Ewa sa...

Söt är den, lammungen. Jag vet vilket jobb ni har med den de kommande veckorna.
Smart att låta hunden vara "surrogatmamma". Mina flasklamm tror ju att jag är deras mor och ger sig inte förrän de kommit till mig när de ser mig oavsett boxar och olika former av stängsel.
Ha det så bra i våren.
Kram Ewa

Vardag och flärd sa...

Åh, igelkott! Jag har många rishögar för jag vill ha igelkottar men har inte sett nån på flera år. De äter sniglar bl a. Hoppas den stannar hos dig!
Kram Eva

skifferhuset sa...

Hej vännen! Låter nästan som ni har ett eget zoo hemma hos er! Igelkottar är så söta, de klara sig nog själv att hitta mat, det jag hört är att man inte ska ge dom mjölk, något med magen, tror jag! Ha det gott! Kram Iréne

Fia sa...

Grattis till igelkotten! Det är så trivsamma djur!

Anonym sa...

Grattis var rädd om igelkotten. Här bor två i vår loge som går ut
på kvällarna och kollar om det finns "kryp" på gräsmattan. Om inte, stjäl dom av katternas torrfoder i stallet.

sbo sa...

sbo
sbobet