04 september 2011

När man bor på en bondgård....

När man bor på en bondgård och det blir höst då är det mycket som måste klaffa. Som exempel kan jag ta: I dag har vi beställt 'rullning' av gräs (ensilagebalar). Tittar man då ut och ser Stora, svarta moln på himlen blir man inte glad så man hoppar jämfota precis. Det regn som man gärna vill ha på sommaren för att gräset ska växa, vill man för pest och pina inte ha på hösten när det är halm som ska in och gräs som ska 'rullas'.Hur mycket vi människor än tror att vi är världens härskare så....vädret rår vi inte på. Vi är lika väderberoende som för 100 år sedan (eller nästan iaf).

På stora trädgårdsmässan köpte jag denna läskande dryck à la France. Igår drack vi upp sista slurken. Den var verkligen lika god som flaskan var vacker.Dagens inlägg kan sammanfattas med från ensilage till lemonade. Snacka om tvära kast, men det är ju därför man bloggar. Alla flaskorna är kanske inte i backen idag ;p

♥♥♥

9 kommentarer:

Katta sa...

Det lär ju vara tvära kast på en bondgård med och i livet allmänt så lite kod lemonad kan ju krydda upp tillvaron ;) Kram Katta

annika sa...

Kul med tvära kast!
Så Lemonaden är god. Jag köpte en flaska i somras och har ännu inte öppnat den. Måste nog göra det vid något högtidligt tillfälle. Hoppas att ni får lika fint väder i dag som vi verkar få.

Kram
annika

Anna smyger in.. sa...

Ja eller hur mycket hänger på vädret så är det..idag verkar det bli makalöst härligt här iaf..lycka till med rullningen..

Aha..en flaska France..himmelsk kan jag tro..o flaskan har du nu kvar att njuta av..

Sååååå du har tagit dig till Wallåkra..nu blir jag varm i hjärtat..för jag visste att du skulle gilla det..

soffie sa...

ja så är det och ni bönder måste vara mer väderberoende än andra.hoppas er skörd blev bra och inte något gräs har blivit förstört av allt regnande,kramen å mumsigt läskande lät den läsken!!

4U2! sa...

Bondgård, jag har sådana romantiska tankar om det ... undrar varför. :)

Anki Nilsson sa...

Hoppas ni fick lika härligt väder som oss i helgen så inte ensilaget blev blött..hua. Ja på en bondgård är de mycket jämt tycker jag, varjefall säger bönderna de här omkring...aldrig lediga!! Jo vi bor ju förvisso också på en bondgård men den brukars inte så, vi har dömp om den till hästgård.
Snygg flaska, antar innehållet var lika gott som flaskan var snygg.
Kramiz Kramiz

Vardag och flärd sa...

Ja, är man bonde så är man väderberoende! Här kör grannen tröskan nästan dygnet runt, det är bråttom!
Kram Eva

soffie sa...

hoppas du haft en fin söndag!kram

ansepanse sa...

nog är vi väderberoende även nu fast vi kan gardera oss lite mer genom att samla och ha i lager
kramar