30 maj 2012

Trädgårdstid....

Nu är det tid att njuta .....av sin trädgård.

Nora Barlow, akleja.....Goddag!




Antennaria, kattfot, bildar en matta med silvrigt bladverk och rosa blommor.


Clematisen White Swan, tror att den remonterar men är inte riktigt säker. Jag planterar och glömmer bort......blir liksom lite förvånad när det blommor....jasså var det en sån' jag satte här ;-)


Var på besök i en arbetskamrats föräldrars hem och blev erbjuden en planta av denna växt. Moderplantan är inköpt på Sofiero och har fått veta att den sprider sig...men VAD ÄR DET? Ingen aning.....men jag älskar den redan!


Ja så blev det ju ett nytt projekt i år. Ebba var snäll och hjälpte mig med det tråkiga 'borttagning av gräset'. Åh så bra det blev!! Nu ska det sittas i stolen och luktas på blommorna....Nån gång.....


Är så glad för det lite svalare vädret och regnet. Vi behövde svalka av oss och snart är värmen åter....jag lovar.


♥♥♥

27 maj 2012

Dagens......

 GRATTIS LOREEN



Inte orkade jag titta färdigt på finalen. Därför var det med spänning jag öppnade datorn och fick läsa nyheten.........

Sällan har jag varit så överens med dom som bestämmer.........ler..........

Vilken bra början på denna Pingstdag när jag snart ska bege mig på jobb......ler igen...........nu spelar jag nog Loreen en gång till....man får inte nog av den tjejen.

 
♥♥♥

23 maj 2012

Ta en tur och tura......

Vi åkte iväg på personalresa i värmen. Tog en tur neråt Helsingborg och Sofiero. 


Rhododendron i blom var man såg. Det är lätt att bli förälskad i denna buske. Särskilt när det finns så många olika på samma plats.


Inte nog med att blommorna är vackra det finns doftande också, ljuvliga dofter....


Resan avslutades med att vi turade (Helsingborg-Helsingör fram och tillbaka, fram och tillbaka, om nu någon inte vet vad tura betyder) . Trevligt hade vi och trötta blev vi (framförallt idag var det ganska 'tungt')

För mig som jobbar utomhus är värmen nästan lite för mycket just nu. Det går bra på förmiddagarna men efter lunch är det inte lätt att få något gjort.  Lite svalare hade varit skönt det är vi nog flera som tycker (detta kan väll inte anses som att klaga på vädret eller??) för visst är det härligt med sommar!

♥♥♥

20 maj 2012

Jaha så var denna namnsdag över....

Jag har fastnat för denna låten så in i vassen att jag måste få dela med mig.......men alla i familjen håller som vanligt inte med om att den ska spelas om och om och om igen.....  ;-)


Annars har jag arbetat på egen hand idag....och vad bidde de då....jo en ny rabatt....hur gick det till???


Notera att alla mina verktyg verkar vara röda, utom skottkärran förstås. Får nog gå under beteckningen 'mågekärra' om nu någon förstår dialekten. Men alltså alla röda verktyg,  kan det vara för att jag ska hitta dom i allt det gröna?? Mja....jo...så kan det faktiskt vara.  Nu är slitjobbet gjort och ALLT det roliga är kvar. Kan det bli bättre??



♥♥♥

19 maj 2012

Lite av varje.....


Mazarinkaka med rabarber och mandeltopping
Ugn 180 grader.
Mördeg
2 dl florsocker
200 g smör
4,5 dl vetemjöl
1 ägg
Blanda till en bland deg. Platta ut i en plastpåse och låt vila i kylen 30 minuter. Tryck eller kavla ut degen ca 1 centimeter tjock i en form med löstagbar botten 26 cm  och ställ kallt.
Mazarinfyllning
125 g smör
250 g mandelmassa
2 ägg och 1 äggula
3 msk mjöl
Blanda smör och mandelsmassa till fyllningen i en matberedare. Tillsätt ägg och äggula och därefter mjölet. Blanda till en slät massa.
Ta ut formen ur kylen och häll i mazarinfyllningen. Vänd i
200 g rabarberstjälkar i 1 cm stora bitar
2 msk rörsocker.
Mandeltopping
50 g smör
100 g grovhackad mandel
1 dl florsocker
Blanda toppingen till en smuldeg. Fördela över kakan och grädda i ca 45 minuer. Låt kakan svalna innan du tar den ur formen.


Lite jobb att göra kakan men den var värd det!

I helgen har det snickrats utav bara den.....det går framåt men sakta........


Ja, ja nån gång blir det väll färdigt....fast just nu är det upp och ner på alla plan.... ;)


Gjorde en riktig tabbe idag....skulle tvätta och hade lagom till en maskin. Men när jag plockade ut tvätten var allt åt det röda hållet.....Jämför hur jeans ska se ut och hur jeansen i maskinen såg ut. HJÄLP......som tur var var det inga dyrare jeans som fick den något annorlunda färgen. Riktigt fula blev dom, men inte mycket att göra åt (det andra i maskinen blev inte mycket bättre).

Min Mårbacka blommar så fint och jag funderar på att flytta ut den men vill nog njuta lite till av den på fönsterbrädan. Hoppas att värmen äntligen ska komma som det utlovades på vädret ikväll.



♥♥♥

18 maj 2012

En vanlig Kristi himmelsfärds dag...

Vädret var inte helt bra igår....mest var det regn och storm. Om man tittar på himlen ser man nästan att den inte kan bestämma sig för vilket väder som gäller.....


Nu måste det stängas för djur varje ledig stund. Utan värme växer inte gräset som det ska.....djuren måste alltså byta hagar hela tiden. Mycket kan ha hänt med ett stängsel under vinter....




Lungörten är ovanligt blomvillig i år. En humla hade också irrat sig ut i trädgården i går. Annars är det tunt med insekter. Man undrar vem som ska pollinera fruktträden??



Kor just utanför trädgården. Men en stenmur mellan har en lugnande effekt både på folk och fä ;)


 Någon som inte hetsar upp sig är vår gamla Måns (som är urgammal och mamma till de flesta katter på gården. Får hon chans på bästa platsen så är hon inte sen att ta den.


Använde ett recept från en reklamtidning igår och bakade en mazarinkaka med rabarber. En riktig kaloribomb men ack så god...... Nu är rabarberns tid...bättre än så här  blir det inte!

♥♥♥

10 maj 2012

Uppfriskande....

Att ett vårregn kan vara så varmt. Igår kväll var jag tvungen att utföra vissa sysslor utomhus trots regnet. Men vad gjorde det.....regnet var som sagt inte kallt utan riktigt varmt. Undrar vad det är för klematis som redan har så stora knoppar? Har som vanligt ingen aning vad det är jag planterat. Men lite värme så har den slagit ut....spännande.

Tänk vad lite regn kan friska upp.....uppfriskande är ordet för dagen.

.♥♥♥

09 maj 2012

Äntligen kom regnet....

Tiden står inte still.....veckan rullar på. Igår var det dessutom kvällsmöte, då blir veckan mer än full.... I helgen var vi på konfirmation. Vackert var det....och god mat fick vi efteråt. Men värmen som vi hade för någon vecka sedan har inte riktigt orkat med att komma tillbaka. Det gör inget för regnet som kom inatt var mer än välkommet. Den bästa tiden är nu......det gäller att inte tappa fokus ;)
Vårt lamm bor fortfarande i farstun och får mat från nappflaska. Stackars hunden är måttligt road. Har försökt att släppa lammet hos sin familj men det verkar ganska kört, tyvärr....Inte verkar han fatta att det är ström i trådarna runt hagen och då ska man INTE gå ut och in hur som helst. Tänker på orden....Det kan ingen göra något åt.....och småler för mig själv. Nä ibland kvittar det vad/hur du vill att det ska vara/bli. Lite faire avec faktiskt. Väntar nu på att bilderna ska laddas upp....men det verkar inte gå något vidare. Men så plötsligt händer det......
♥♥♥

03 maj 2012

Filten....

Har visat den innan men filten från HM tål att visas igen. Inte nog med att den är snygg den är väldigt skön också.
Nu är det ju inte så ofta man hinner sitta i stolen men filten ligger där och väntar på mig.....det känns tryggt ;)
Scilla sibirica så vacker i all sin enkelhet. Lökväxter är inte min grej skulle man kunna säga, bara om dom som scillan sköter sig själv. Då är det liksom en annan sak. Ibland vill man att allt ska vara som förut. Försöker blogga lite varje dag för att komma in i den nya layouten (men jag gillar den inte, layouten alltså). Tacka vet jag gamla modellen! Usch vad det här låter gnälligt, men om man nu bara inte ändrar snart igen så kanske jag plötsligt har lärt mig det här nya sättet att blogga på också. Inte kommer jag att minnas hur det såg ut innan. Faire avec skulle fransmannen säga. Faire avec betyder ungefär att något är som det är och det måste den som har råkat ut för det leva med. Men ordagrant betyder det ingenting, det betyder göra med...?? Ja så underligt kan det vara (i alla fall om man får tro B Malmsten vilken jag gärna citerar). ♥♥♥

02 maj 2012

En igelkott flyttar in....

Inte nog med att vi har en lammunge i farstun.....nu har vi en igelkott i trädgården också. På väg ner i vår källare har vi ett fönster. Bara ett litet källarfönster rakt ut i en rabatt. Flera gånger har jag undrat varför en lövhög har lyckats blåsa allra längst in i hörnet vid trappan. Ja ni förstår säkert vad det var, jo igelkottens bo.
I takt med att trädgården blir lummigare har vi märkt att fåglarna trivs bättre och bättre men en igelkott.....det hade jag aldrig kunnat drömma om. Nu har jag bara en liten undran, vad äter igelkotten?? Han bajsar rejält så något måste han ju äta....det får jag nog ta reda på. ♥♥♥