30 april 2012

Kanske inte riktigt som jag ville...

Lyckades inte få förra inlägget som jag ville men tänker Bättre lycka nästa gång ;)

Var det så längesen?

Inget ser ut som vanligt på blogger.com. Jag känner mig helt förvirrad. Har ju inte varit här på 2 veckor men ändå! Har ju ett lamm i farstun som kräver nappflaska och sällskap 24 timmar om dygnet. Stackars Elliot vår gamla labrador....han får dra ett tungt lass just nu ;) som sällskaps...hund. Lammet föddes för en vecka sedan. Tackan fick två lamm, ett var lite starkare och det trodde vi skulle klara sig men nästa morgon var det dött. Lammet som blev kvar var så litet och svagt att jag ALDRIG trodde att det skulle klara sig, men än så länge lever det. Naturen är inte lätt att förstå sig på.
Ovanpå matning av lamm har jag fastnat i en bok kan man säga..... Bodil Malmstens Och en månad går fortare nu än ett hjärtslag.... Där finns mycket jag vill citera, som Meningen med livet är att det är. Faire avec. När jag läst ut den kommer jag att läsa den igen, för så är det med hennes böcker. Jag får liksom inte nog! Boken är skriven i bloggform. Korta avsnitt med få ord som jag slukar. Det gillar jag (men det har ni nog förstått)
Katsuran håller på att slå ut...bladen är som små hjärtan. Allt är så vackert och måste njutas NU. Det är så sant som det är sagt. En månad går fortare nu än ett hjärtslag.
På morgonen ska man blogga...snabbt och lätt...då vill man känna igen sig. Men det gör jag inte! Har redan tryckt fel flera gånger och fått börja om....måste nog blogga lite oftare i fortsättningen.
Ikväll hoppas jag att vi kan tända ett litet valborgsmässobål och grilla en korv i all enkelhet. VÅREN ÄR HÄR!! ♥♥♥

16 april 2012

Klubbad....

Det började med ont i halsen...sen kom febern...och nu har man legat som klubbad i två dagar. Ska det aldrig ta slut....borde kanske krypa in i glaskupan för att hålla mig frisk.Idag fyller familjens yngsta 18 år men något firande blir det knappast, halva familjen ligger sjuka. Vi tar det till helgen och hoppas att vi då har ytterligare något att fira ;)

♥♥♥

13 april 2012

På en byväg om våren.....

Bildöverföringen klabbar...men så helt plötsligt....tada...så funkar det. Vilken tur!

På en byväg om våren är det kantat med grönt..kan ni den gamla visan??Igår kväll brann det bakom träden. Tänk vilka kontraster om man bara är lite 'vaken'.Fredag den 13 april.....men inte tror vi väll på att det är en otursfredag?? Näe det gör vi verkligen inte.

♥♥♥

12 april 2012

Babyboom på gården...eller ketchupeffekten....

Sedan i tisdags har 5 tackor lammat....rena babyboomen här på gården alltså. Tyvärr har två lamm inte klarat sig men 8 lamm mår prima. Några är stora och några är små, några är svarta och några är spräckliga. Men alla är såå söta!!

Just nu går dom i boxar där det är för mörkt att ta kort men snart kommer dom ut i hagen och då kommer bilder, jag lovar!

Bästa stunden på dagen är klockan 5, morgonstund har alltid guld i mun precis som det sägs. Då tar jag en runda bland tackor och lamm för att se att natten varit ok. Då andas jag in den klara luften och hör fåglarna, magiskt skulle man kunna kalla det. Bildöverföringen funkar som vanligt dåligt så det blir inga bilder tyvärr.

♥♥♥

10 april 2012

Det är både över och inte...

Påsken var över lika snabbt som vanligt.Vädret var ju 'sådär' kan man säga. Längtan efter sol och värme och förkylningsfria dagar är så stark att den borde kunna försätta berg som man säger!Vi har drabbats av en stollig talgoxe som är på våra fönster hela tiden. Förmodligen ser han en konkurrent i sin egen spegelbild. Ibland är det nästan lite kusligt hur idogt han försöker ...... inte ta sig in....men det känns nästan så ;)Kan ni se den lilla fågeln?? Svårt att ta kort när objektet vägrar vara stilla ;)

Idag blir det besök hos frisören (känns inte längesedan, men det syns).

♥♥♥

07 april 2012

Hela familjen.....

Hela familjen ligger mer eller mindre däckad i förkylning. Trodde verkligen att vi klarat oss men så slog den till......Önskar att jag slapp ge mig ut idag i snön men värktabletter och nässpray måste helt enkelt inhandlas.G L A D P Å S K!
♥♥♥

02 april 2012

Vår....

Sådd av fem olika tomatsorter. Kunde lika gärna köpt fem olika sorter färdiguppdragna, men se det är inte samma sak (även om resultatet nog hade blivit bättre).Katten har lämnat sitt byte på dörrmattan....Yurk.....Köper ni också billiga påskliljor och sätter överallt....det gör jag ;)Minipåskliljan Minou sötare finns faktiskt inte......Å så var det skor till våren. Jag visste Exakt vad jag ville....problemet var att det fanns inte någon affär som hade det! Men som tur var hade dottern sett något på Lindex av alla ställen (för inte anses det som en skoaffär i mina ögon). Ja, där stod dom bara och väntade på mig. LYCKA!Idag ska jag hänga ut tvätt, ringa Ikea om felleverans, ringa om andra leveranser som vi väntar på.....ja dagen kommer förhoppningsvis att räcka till men man vet ju aldrig.

Sol på er alla!

♥♥♥