29 juli 2011

En elak bacill...

Vi har fått en elak bacill som ger oss hosta, ont i halsen, värk i lederna och liknande åkommor. Liljan Sammy Russel kan väll vara passande i detta sammanhanget ;)
Annars .... rätt som det regnar så kommer det en skur. Vi skulle få gjort ensilagebalar igår och vad händer? Jo det börjar naturligtvis regna så fort rundballsekipaget anlände. Nu läste jag just att sommaren kommer att vara ovanligt länge i år.....det låter ju trevligt! I helgen hoppas jag iaf på lite sol så att vi kan kurera oss från den elaka bacillen.

♥♥♥

25 juli 2011

Det blir inga kommentarer!

Efter att läst igenom otaliga bloggvänners inlägg och försökt kommentera ger jag nu upp.....det går inte att göra några kommentarer. Finns det fler som har problem eller är det bara jag??

Till alla er som brukar höra av mig ..... jag ger inte upp....jag kommer tillbaka...men det får bli någon annan dag. Blir så himla frustrerad när jag skrivit ner mina tankar och sen är dom bara borta!

♥♥♥

Det är svårt att finna ord.....Inga ord räcker till efter det som hände i Norge i fredags. Det är svårt att ta in även om tv:n varit på mest hela tiden i helgen. Bilder, bilder och ord men ändå känns det inte som man riktigt kan förstå.....i Norge....ett land som vårt...så nära.♥♥♥

22 juli 2011

22 Juli och det är fredag.

Skulle hämta vid tåget. När jag kom dit var det försenat på grund av signalproblem. I trettiofem minuter fick jag vänta. Kändes som en evighet. Det har tydligen varit något program om misslyckade byggprojekt. Ett av dessa var tunneln genom Hallandsåsen. Undrar om man kommer att få uppleva att tunneln blir klar? Det var sånt jag tänkte när jag satt på stationen i Båstad och väntade och väntade.Rosen heter Sympathie!

Men idag är det fredag så nu är det bara full fart mot helgen!

♥♥♥

21 juli 2011

Triss i blommor...och en liten kalv.

Årets petunia här på gården är tvåfärgad och ganska snygg tycker jag. Jag har 4 plantor i en gammal zinkbalja.Clematis med fluga....flugor finns det ovanligt gott om just nu.Kransveronika med humla. Kransveronika finns både i vitt, lila och rosa. Men den vita är min absoluta favorit.Nyaste kalven...mamma är kvigan som är 2 år. Det är alltså hennes första kalv.Vi har en ko till som också skulle kunna vara dräktig men vi vet inte om hon är det. Gissa om vi håller ett vakande öga över hagen just nu.

Igår lyssnade jag på sommarprataren, Monika nånting, som inte var någon kändis utan mera lyssnarnas val. Det var det bästa sommarprogram jag hört! Om ni inte lyssnade på henne och det möjligen finns kvar i något arkiv så säger jag .... lyssna!

♥♥♥

20 juli 2011

OOps det har hänt igen...

Ikväll...tro det om ni vill...så blev det en Highland cattle kalv till!!

Helt makalöst är det...och vi hade inte en aning om att det skulle bli en kalv till!

Denna kalven är bara hälften så stor som den förra var när den föddes....alltså lika stor som.....jag kan inte komma på något i den storleken. Men som sagt, bildbevis kommer.

♥♥♥

18 juli 2011

Vår kattunge....

Vi har en kattunge....som är väldigt speciell. Ibland far han fram som en stormvind. Mina krukor med gräs har han verkligen lyckats knäcka totalt.Här ligger han under bordet på vår altan och gäspar.Just idag på morgonen kunde jag inte hitta honom och då låg han helt coolt inkrupen mellan ett antal dynor.

Vi skulle egentligen inte ha fler katter men vad gör man med detta charmtroll??

♥♥♥

15 juli 2011

Invigning...


Även om inte allt har kommit på plats går det nu att DUSCHA i vårt badrum igen, Hurra....Hurra....Hurra....

Ingen är gladare än jag idag!Igår kväll tog jag ett kort på min thalictrum delavayi eller på svenska Violruta. Är den inte sagolikt vacker??

Ha en bra fredagskväll mina vänner!

♥♥♥

14 juli 2011

Utanför mitt hus...finns det mycket att ta kort på!

Ibland blir allt fel...men ibland blir allt rätt...Ja som ikväll. Först tittade jag ut genom fönstret och såg att det var några som tittade på mig...Jag gick över vägen och genast kom alla djuren fram till mig...ville bli klappade...Till och med lilla kalven skuttade först runt och busade men nyfiken kom han också fram.....ibland överträffar verkligheten sagan....som ikväll!Life is good!

♥♥♥

12 juli 2011

Gå i ide.....

Futtigt med bara en dag ledigt......futtigt är det! Lediga dagen gick åt till förnyelse av pass och att handla......i stort sett, inget bra....inget bra!Inget blir gjort.....lika bra att gå i ide! Om man ändå hade varit lite ledig....men ack nej. Saker kommer bort och räkenskaperna stämmer inte....det måste bero på att man aldrig har tid till vila.Badrummet som skulle varit klart är fortfarande avstängt......stängt för tillfället!!Det är bara att vrida upp nyckeln och gå vidare ;)

♥♥♥

06 juli 2011

Den borde få ett namn....men vilket....

Liksom de andra cattledjuren borde vår nyfödda kalv få ett namn....men vilket?? Tänk att det kan vara så svårt att bestämma sig för ett namn!

Well, well.....vi kommer nog på nåt som vi kan enas om (fast jag tycker ju att jag ska bestämma, det är ju trots allt mina djur). Kalven visar sig nästan bara på kvällar och morgnar. Övrig tid ligger han nånstans och sover och bryr sig inte mycket om vad som händer.

Blev getingstucken i måndags....inte av en utan av två getingar, i läppen dessutom.....inte speciellt kul. Verkar vara ovanligt giftiga ...... eller är det så längesen jag blev getingstucken att jag glömt hur det känns....men ont gjorde det!♥♥♥

03 juli 2011

Supercute.....Kalven var en kviga vilket känns extra bra......visst är den helt underbar?

Storleksmässigt är den som en mellanstor hund och den har en underbart mjuk och len päls...började direkt nynna på den här låten med Jacob Hellman, men fråga mig inte varför?♥♥♥

02 juli 2011

En till på gården...

Idag har vi blivit en till här på gården. En liten Higland Cattle fanns i hagen i morse....så söt!

Tyvärr är mamman mycket bestämd och vill inte visa upp sin kalv för fotografering så det blir ingen bild idag.

♥♥♥

01 juli 2011

Tankar....

Sitter i min favoritfåtölj och bloggar lite....om just ingenting.....Önskar att jag hade mera tid till att läsa vad andra bloggare skriver....lite ditt och lite datt.......men som vanligt finns det inte tid...Men nästa vecka kanske tiden räcker lite bättre. Nu är det iaf fredag och redan är det juli månad, semestermånaden sa man ju förr men vet inte om det är så längre.

Jag vet iaf vad som står överst på önskelistan just nu....ett badrum!!

♥♥♥