25 maj 2011

Blixtrar den ene så Oscar den andre....

Det finns så många kluriga talesätt....se rubriken. Ibland bara kommer dom över mig och jag kan inte få dom ur skallen.

Min pergola/uteplats/.......blåste sönder i vintras. Den här gången fick det bli färdiga spaljer som nog kommer att hålla längre än de flätade pilskärmar som nu har gått hädan. Iaf så när vi (läs make och son) skulle sätta upp skärmarna så passade det inte riktigt...en av skärmarna var aningen för bred. När vi stod och dividerade om den skulle hamna bakom eller hur vi skulle göra så kom ett talesätt upp som min far alltid brukade säga: - Ja ja den är bara för bred/lång i den ena ändan.... Vilka talesätt gömmer sig inte i denna bloggerskas skalle! Ni skulle bara veta ;)



Tänk...när ska jag få användning för min fina hatt.....det är mest blixtlås som behövs i dessa tider.

♥♥♥

23 maj 2011

Ny soffa och lite annat...

Igår gick åskan över gården under flera timmar....blixtar och dunder...



Jag passade på att ta en liten vilopaus på den nya soffan. Man får krypa ihop för den är ganska kort ;) Känner mig ändå så toknöjd med mitt köp att det inte är något problem.

Annars gick söndagen åt till att åka och införskaffa olika saker till renoveringen...som masonit och takskivor....en ny grill blev det också av bara farten :D Nu ska här grillas utav bara den.



Lite svenska färger över denna bild.....för i veckan får vi besök från det stora landet i väster......och det ska bli fantastiskt kul! Hoppas att vädret är med oss så att vi kan visa upp den härliga svenska försommaren från sin bästa sida.

♥♥♥

21 maj 2011

Att göra eller inte göra....det är frågan?

Detta är vad jag borde göra....men jag känner mig tveksam....vädret är för fint....tiden för kort....



Får nog ta en andra funderarrunda om det är så här jag ska tillbringa lördagen eller om jag bara ska låta det vara lite 'skit i hörnen'. Men om jag ska städa så får det bli till tonerna av Sunrise Avenue.....



♥♥♥

19 maj 2011

Kattfot .....i min trädgård....

Kattfoten blommar...borde kanske göra som Rönnerdal....valsa runt lite ;) inte vet jag men visst kan man känna att det spritter lite i benen nu. Hörde göken idag på morgonen...



Har en stor bukett liljekonvalj på köksbordet...längtar redan efter att få komma ner i köket och känna doften....men det får bli först imorgon, nu är det kudden som kallar.

..♪ ♪ ♫ ♪♪ ♫ ♪Rönnerdal han skuttar med ett skratt ur sin säng.....♪ ♪ ♫ ♪♪ ♫ ♪.....vem gör inte det...det är ju Fredag imorgon ;P

♥♥♥

18 maj 2011

Vi gör om.....

Vi har Äntligen börjat på vårt badrum....efter att ha pratat om det i 1 1/2 år....jo det är faktiskt sant!



Här ligger golvet och väntar på att hamna på skräphögen :D

Annars är det lugnt....vi duschar i källaren och använder den pyttelilla toan på bottenvåningen. Vi är fyra personer som sover på andra våningen så det är liite meckigt. Ja vi är ju fem personer i huset med 1 toa och 1 dusch för närvarande.....gissa om det är snärjigt på morgonen ;)


Uppstammat gånger tre....kan ni se vad det är för några?



Har planterat min sedum Lemon ball i en rostig kruka och jisses så grant det blev!

Må så gott alla!

♥♥♥

16 maj 2011

Långt mellan gångerna.....

Det blir långt mellan tillfällena att blogga i dessa tider.

Nu har äntligen de flesta djuren kommit ut på bete men eftersom det är kallt och torrt växer gräset inte på långa vägar som det brukar. Därför är betessläppet senare än vanligt.



Kunde inte hålla mig utan har planterat lite sommarblommor, gaura, cosmos och lite annat, fast att det är för tidigt. Men som sagt nu är det gjort och om det bara inte blir kallt igen så ska det nog gå bra.



Mina penseer är så fina, jag gillar den härliga färgmixen. Idag hänger regnet i luften men inte mig emot. I min trädgård fick katsuran verkligen stryk av frosten och bladen är svarta och torra...undrar om den kommer tillbaka? Tråkigt ser det ut iaf.

♥♥♥

Märker att det var längesen jag skrev på bloggen för nu har jag fått logga in 2 extra gånger för att rätta till fel ;) (och regnet det öser ner just nu, bara så ni vet)

10 maj 2011

Å så kommer det en liten visa.....



När man börjar nynna kan man inte sluta....sen vill man lära sig texten....och så fortsätter det....



I get tired And upset And i'm trying to care a little less.............



L

Kommer det något regn idag?? Ja tack det får vi verkligen hoppas ;)

♥♥♥

09 maj 2011

Krukor och andra pryttlar....



Endast Sverige Gränsforskrukor har.....eller....nej det vet jag inte säkert men Gränsforskrukor är svenska och såå vackra. Särskilt med lite patina. Speciellt för Gränsforskrukorna är att leran är så tunn...vilket jag tycker är så snyggt.



Enda nackdelen med lerkrukor är att jorden torkar ut väldigt snabbt.



I helgen införskaffades denna plåttunna.....



till en av de stora oliverna jag har...som faktiskt klarat vintern förvånansvärt bra :-)



Denna lilla skylt gör faktiskt hela tunnan.....eller vad sägs?? Det är de små, små detaljerna som gör'et. Vare sig det är stort eller smått.

♥♥♥

Det funkar inte....

På mer än hälften av de bloggar jag brukar läsa kan man inte kommentera....trist när jag nu äntligen fick en minut över att knappra på datorn.

Så.....hoppas att det rättas till snarast....annars.....!!

♥♥♥

Den gamla bondepraktikan.....

På en våt maj följer en torr juni. Orden är hämtade från den gamla bondepraktikan. Men en torr maj.....vad följer på den?? För torrt är det i mina rabatter....

Just nu dricker träd och buskar extra mycket och då behövs det påfyllning. Ja inte min katsura och inte min magnolia för deras blad är helt svarta. Magnolians knoppar hänger som svarta tårar och kommer inte att bli några blommor i år, trist!



Fast vitsipporna har haft en ovanligt lång blomning.....det onda har alltid något gott med sig...eller hur det nu är man säger.

♥♥♥

04 maj 2011

Onsdag är bra...

Onsdag är en riktigt bra dag...mitt i veckan dag...tidigare min lediga dag men inte längre.

Tog ett kort på himlen i helgen. Himlen uppvisar stor dramatik ibland.

Fast just nu kretsar mina tankar kring alla stackars växter som får den ena chocken efter den andra.....det är verkligen inte kul!

I natt var det den kallaste natten på länge och det syns :(

♥♥♥

03 maj 2011

Det var inte så här jag menade....

Ibland kan man slänga ur sig saker som inte blir som man tänkt sig....nu tänker jag på våren....tro inget annat.

Visst ville vi att våren skulle sakta ner...men kanske inte så mycket. Hur länge ska frostnätterna bita??



Den lilla vårälväxingen har inga problem med lite kyla (se bilden) men däremot min rodgersia...samma visa varje....stora blad som blir svarta och fula och som sedan tar en evighet att komma tillbaka.

Får nog vänta med att plantera ut jätteverbenan fast jag inget hellre vill än fylla krukorna med denna skönhet.

Tisdagstankar från
♥♥♥

02 maj 2011

Sköna Maj....

Det är stoltare våga sitt tärningskast
än tyna med slocknande låga
Det är skönare lyss till en sträng som brast
än att aldrig spänna en båge


Så skrev Verner von Heidenstam och nu är har jag spänt min båge och sått....



köpta för länge sen. Såklart blev jag ju helt såld på en mixad paket med mina älsklingsblommor luktärter...fast jag vet att jag inte har någonstans att plantera ut dessa skönheter...om dom nu vill gro alltså.

I min dröm ser jag manshöga luktärtsplantor med blommor som bara ropar kom och plocka.

Jag lutar mig mot Verner och spänner bågen...som så många gånger....det sista som överger människan är hoppet ;)

♥♥♥