30 oktober 2010

Ute på hal is.....

Lördag och början på höstlovet.......låter inte det bra?Av 10 svenskar väljer bara 3 att fira Hallowen i helgen läste jag någonstans. Hallowen är alltså på väg ut. Nästa helg är det Allahelgonshelgen ibland också kallad gravsmyckningshelgen. Till denna helg vill man ha vita ljus, vit cyklamen, kanske ett hjärta, krans eller en liten mosskudde att lägga på någons grav. Allahelgonshelgen är en vacker helg. För mig får gärna hallowen försvinna och aldrig komma tillbaka.

I kväll ska det 'curlas', undrar just hur det ska gå? Det lär ju vara halt på isen ;)


Glömde berätta att telefonens knäppande är borta, Thank you! Men felet var inte alls där jag trodde! Av detta kan man lära sig....bättre hålla tand för tunga än tala eller hur nu det där ordspråket lyder!

29 oktober 2010

Felanmälan.....på en fredag.

Vi har fortfarande problem med nätet.......det knäpper. Gjorde felanmälan till Telia och gissa vem som ringer upp.....kände mig lika förvirrade som mannen i den här reklamen. Jo för så här var det......någon ringer på min mobil och när jag svarar presenterar han sig som - Sony Ericsson.....? Det var vad jag tyckte han sa och då direkt fick jag associationen till denna reklamsnutt som går på tv just nu.Innan jag fattade kände jag mig som ett stort 'får' Bäää. Nej skämt åsido så fick jag besked att imorgon... minsann... (fredag) ska felet avhjälpas....felet är (nästan) lokaliserat (efter att man hört min teori om vad som kan vara fel) ;) Ibland vet man inte om man ska skratta :) eller gråta :(

'Take care, out there' får bli min slutreplik......
,

28 oktober 2010

Nytt outfit...

Idag den 28 oktober, Simon har namnsdag, ska man enligt gammal tradition kunna utläsa hur vintern ska bli. Om löven fallit denna dag sades det bli en tidig och mild vinter.

Löven har inte fallit.....nu återstår att se vad det betyder...

Jag har iaf skaffat Ny mössa och Nya vantar... just in case.... ihop med min gamla fårsvans.....det blev så snyggt. Här skulle jag lagt ut en bild på denna fantastiska kreation men tyvärr vill inget fungera som det ska......Då plötsligt finns bilden där....i och för sig bra men samtidigt undrar man om tekniken börjat leva ett eget liv???? No kontroll liksom.

Nätet har klabbat i flera veckor och blir bara mer och mer ett irritationsmoment i familjen eftersom man aldrig vet om det fungerar eller ej när man ska använda det.
Hoppas få hem en hjälpare i nöden i kväll.....Hurra!

Nu gäller det.....ska jag kunna publicera inlägget.....

27 oktober 2010

Ska man oroa sig eller?????

Hörde ni hur lätt det är att bli hackad på facebook. Program kan laddas ner från nätet - tack för det =(Hur lätt är det inte att precis som träden här hamna i en grå dimma när man håller på med datorn. Hänger ni med i mitt resonemang??

Nu till något annat.....

Var på återvinningen med sånt som inte går att elda...ni vet tjocka tidskrifter i glättat papper och reklam - men varför ska det vara så himla stökigt på såna ställen. Krossat glas och skräp - och då är inte jag någon pedant. Nog borde man ha någon som kunde ta ett tag med kvasten! Det ska ju upplevas som positivt att göra något för miljön, eller??Det ska iaf inte kännas som om allt stupar rakt åt......Hänger ni med i resonemanget????

Jag är hemma idag.....det märker ni nog....har tid att sitta vid köksbordet och blogga och dricka kaffe ;) Försöker lägga upp en strategi för dagen: Handla present/er, ordna stumpor till dotterns Hawaiiutstyrsel osv, osv, kattmat - får inte glömmas!! Listan är lång!Men ännu ligger dagen framför mig och det känns bra!


Gladiolus på er//

26 oktober 2010

Så här är det....Månaden oktober är snart till ända....var blev den av???Månaden november gör sitt intåg med allt vad det innebär.......ja ni vet julen står för dörren och sånt ;)

Borde vi inte gå i ide eller samla nötter för vinter??Jag vet inte men ett vet jag att på söndag ändrar vi till vintertid och då tjänar vi en timme :) låter inte det underbart?
When danes sing it sounds really cool, iaf när det är Rasmus.....eller hur?


;)

25 oktober 2010

Long time....Nu har det varit ett rejält break här på bloggen.......Kan det vara mörkret eller regnandet eller vad kan det vara som gör att det inte blir tid att blogga??? Eller tid och tid ....nej det är nog mera inspirationen som tryter.Eller kanske inte för helt plötsligt är det nåt som.......ja det dyker upp saker som.....det finns alltid något. Tankarna flyger och far just nu det är då säkert. Får försöka samla ihop mig för att avsluta dagens bloggande om......absolut ingenting ;)

Det är gött att vara tillbaka.....Lyckades iaf få med några bilder utan höstkänsla!

20 oktober 2010

Jag vet inte vad det e' me' mej just nu....


Jag vet inte varför bloggen har legat nere, ja inte bara bloggen utan jag har inte ens orkat traska runt och läsa och kommentera hos alla er andra......

Var inne hos Anna tex och såg att det var evigheter sedan jag varit där senast.....och hos Anki med......och alla andra också förstås....

Nu borde jag verkligen inte sitta framför datorn utan gå till sängs....men vill bara att ni ska veta I will be back.....har bara lite annat att stå i först ;)

18 oktober 2010

Om att rapportera ut......På morgonen skickades 5 kor iväg med slaktbilen. Detta innebär mindre jobb i stallet men mera jobb vid datorn. Jo....för i konungariket Sverige är det viktigt att djuren ska 'rapporteras' in och ut och även lite dessemellan. Eftersom jag visste att de skulle åka idag tänkte jag i min enfald att jag skulle skriva in uppgifterna i går kväll men se det gick inte......så det blir att 'på't igen' som man säger. Ja, annars verkar det ju bli en vacker höstdag....har inte varit så kallt i natt....Skönt!Kan man lyssna på vilken musik som helst när man är 50+? Jag hoppas att det är OK.
...för just nu blir jag glad av just denna låt....

Ja, vad finns det mer än att önska en bra början på veckan.....

16 oktober 2010

Vi har samma stil......

Utan att säga för mycket så har oftast dottern och jag samma åsikter om inredning och stil.Vi gillar båda det som inte är supermodernt utan lite mer shabby chic...... I Provence köpte jag en nessesär i provensalskt mönster som jag tyckte var snygg och tänk.....det tyckte dottern också. Den är inte stor men väldigt användbar att ha i väskan.

Igår var vi ju på en shoppingrunda tillsammans med typ halva Halmstads innevånare (kändes det som iaf). Lite fick vi handlat som jacka till dottern, som hon först inte var så förtjust i men efter att vi kom hem och med rätt accessoarer blev rätt så bra ändå tyckte vi båda två.Vantar och halsduk från Indiska......Kastar långa blickar på mitt akvarellblock......men det får vänta tills jag får mera tid, tyvärr....Annars är det fina skuggor just nu när solen tittar fram på de frusna husen härhemma.

, som ska iväg och jobba en stund....

15 oktober 2010

Lite Attjo....attjo...prosit - på en fredag.

Några säger att denna vintern ska bli kallare än den förra.....ska vi tro på det??Vi ska iaf försöka hitta en jacka idag (till dottern) och jag känner redan i kroppen att det kommer att bli .....jobbigt.....;)Eftersom det är jobb i helgen så känns det inget speciellt med fredagen....som vilken dag som helst faktiskt!Men till alla er som är lediga i helgen önskar jag en riktigt härlig hösthelg, attjo attjo attjo....., måste kanske ta något stärkande i kväll för det är förkylning bakom knuten nu....

13 oktober 2010

Minnen.....

Jag köpte med mig lite minnen hem från Provence.....bara sånt som är bra att ha faktiskt ;)'ler' faktiskt absolut nödvändiga saker....inget onyttigt alltså! Ni hör hur jag urskuldar mig för att jag inte kunde låta bli att köpa med......
ett nytt litet olivträd....mini med jättestora oliver på......inget konstigt med det. Inköpt på blomstermarknaden i Nice oui, oui...

Sen blev det ju lite kastanjer och lite valnötter också oui, oui....
Idag fick jag ett antal gamla stolar.....bara sådär.....av någon som vet hur mycket jag tycker om gamla saker.......kan se stolarna kring ett gammalt bort och det charmiga är att alla är olika....fast den bruna kan jag se i svart färg.....kommer att bli ursnyggt......
Ja det var det hela för i dag....Au revoir mes amies//

12 oktober 2010

Camargue, Provence och lite sånt....

I Camargue strövar de vita hästarna runt. När de föds är de flesta svarta....vita blir de först som stora.Kultur och mycket vatten såg vi.....här var allt väldigt lugnt och behagligt. Särskilt i Aigues-Mortes (tror att det betyder de döda vattnen)......där vi sprang på folk som vi känner, ja faktiskt bor dom bara ca 4 km från oss i vanliga fall!! Vet inte vem som blev mest förvånad.....är inte världen liten ändå?Sen råkade vi komma till Saintes Maries de la Mer just när det pågick en tjurfäktning. Inget blod och dödande utan som den går till i Provence. Man knyter tofsar och band på tjurens horn som sedan ska plockas 'i farten' om ni förstår. Kanske inget jag skulle betala pengar för att se men nu var det ju gratis.För att ge veckan lite 'tempo' tycker jag vi lyssnar på Jerry....still going strong eller hur man säger ;)Trevlig tisdag från som inte kan sluta drömma om Provence...

11 oktober 2010

Nu duggar dom tätt.....Höstfärger vart man ser.....igår plockade jag lönnlöv som var såå vackert gula. Vet inte vad jag ska göra av dom....några förslag??Det är bara att kämpa på i höstrusket.....andra tider väntar....och så har man ju sina bildminnen att plocka fram lite då och då om det skulle bli för 'tungt'.

10 oktober 2010

Redo för en dos Provence??

Jag har ju inte hunnit blogga i helgen....tiden rusar för mig...... men kanske vill ni se lite bilder från Provence! Ni vet där jag var för typ en vecka sedan.....Utsikt från Pont du Gard där kände man historiens vingslag må ni tro.....Älskar fransmännens parkeringar......hur smal tror ni att den gubben var som satt bakom ratten??I en gränd i Arles....det var så mycket man ville ta kort på......inget märkvärdigt men ändå.....Vi bodde ju tre nätter i Arles och det var verkligen en supermysig stad.Här hemma brinner det just nu i trädgården....vilka färger.....!!

07 oktober 2010

Morr.....

Perenn ljung.... Garden girls....lyser upp i höstmörkret.Kuriosa: Förr i tiden spelade ljung en viktig roll i självhushållningen. Den användes bland annat vid färgning och garvning, som bränsle i skoglösa trakter och rötterna användes till korgar. Då ljungen producerar mycket nektar är den populär hos biodlare. Ur gastronomisk synvinkel anser många att ljunghonungen är den förnämsta av alla honungssorter. Ljung är Västergötlands landskapsblomma.

Men sen var det då det här MORRET.....Morr....Morr.....

Idag vill jag morra.....på telefonförsäljare!! Telefonförsäljare som inte uppträder korrekt alltså. Vi har ju NIX men eftersom vi är ett företag funkar det inte alltid som man önskar.

Jag säger bara stackars alla som blir uppringda av enträgna försäljare som inte ger sig.....Just nu är det ett avtal med en telefonleverantör som retar mig fullständigt till vansinne......I say no more ;)

, som idag ska på ett antal uppdrag......trots att det regnar =)