30 juni 2010

Vi tog en sväng.....

Vi for iväg över bron........som inte var så hög som vi tyckte att den var för längesen.....solen sken......flaggorna vajade i vinden.....havet var blått och himlen var blå.Vi tänkte hälsa på...........men det var ingen hemma.......oj då mannen kom visst med på ett hörn ;) Beviset för att vi var där eller?Rosen Nevada stod i blom.......(Tror att det var Nevada iaf)

, som skriver under på borta bra men hemma bäst!

26 juni 2010

Midsommar är.....

Här ute på landet innebär Midsommar:

Ensilageskörd......

Höskörd........

men också känslan av naturens närvaro i smått och stort......

vallmo och akleja.....

iris lika blå som himlen borde vara.....

och massor av klöver......
Hälsningar från,
, som firat en svensk midsommar här på landet!

22 juni 2010

Himlen, som målad av en konstnär....

För en sekund var himlen som målad av en konstnär......
Jag tittar ofta upp och registrer hur himlen ser ut. Det är konstnären i mig, iaf tror jag det;) som liksom inte kan låta bli att göra allt till en tavla, liksom fånga ögonblicket.
Men ibland tittar jag på marken också och då kan det vara detta som jag ser. Nästan allt har runda former......

, med ögon känsliga för .........lite allt möjligt.

21 juni 2010

En vänlig grönskas rika dräkt......

Äntligen blommar min buskmagnolia. Blommorna är små men ack så vackra.


Den vita jättevallmon med sin mörka mitt och sina fransiga kronblad har också behagat slå ut lagom till helgen.Satt ni också klistrade framför tv:n i lördags........Det var rent.....sagolikt! En liten tår trillade mer än en gång här på gården kan meddelas.Nu stundar midsommarhelg....och om bara vädrets gudar ville vara lite välvilliga efter allt regnande kommer det att bli 'just perfect'.

, som längtar till en veckas ledighet.....snart!

18 juni 2010

Äntligen fredag......
Tre nyanser av blått.....

fast just nu är det bara grått (på himlen alltså). Rätt som det regnar så kommer det en skur eller hur det nu var ;)


17 juni 2010

Dagens bukett och månen.

Igår kväll var månen så vacker. Bara som en blek strimma på himlen. Jag har tagit många olika bilder på himlen men aldrig sett just detta.

Igår plockade jag in vad trädgården hade att bjuda för tillfället. Jag har lärt mig att man bara ska ta 1 blomma av varje (men jag fuskade lite)

Bilden kommer bäst till sin rätt om ni klickar på den.

, som just har nollställt stegräknaren. Let the day begin!

16 juni 2010

Dagens schema....


Ska hämta son nr 3 på tåget kl 8.38. Han är hemma i två dagar nu....kort visit alltså, men ändå! Tänkte försöka röja på uteplatsen också....kanske att det blir varmt nu så att vi nån gång kan sitta där. Mina stora oliver och andra krukor står huller om buller och det behövs en rejäl makeover. Se själva! Blir nästan lite yr när jag tittar på bilden ;)

I år blommar häcken av rhododendron fantastiskt fint. Det är nästan lite slottskänsla över den i år. Kylan har tydligen varit bra för något. Visar bara en liten del av häcken.....Slottskänsla....då kommer vi osökt in på det stundande bröllopet i helgen. Jag ska jobba, undrar om det kommer några kunder? Har varken följt förberedelserna i tv eller i tidningar så jag vet inte vilka tider osv som gäller. Kommer kanske att glutta lite på tv:n om jag hinner när jag kommer hem ;) Ja det kommer jag säkert att göra!

, som just nu lyssnar mycket på Wavin flag med The Soccerboys....blir liksom lite glad av den låten ;)

15 juni 2010

Stolen ska få nytt liv....


På en loppis för en tia köptes denna gamla solstol för många år sedan. Still going strong trots väder och vind ska den i år få nytt tyg - nytt liv.

Kan inte bli annat än bra.
Vi har flera gånger haft förmånen att få bo i ett hus i Kroatien. Igår var nyckeln farligt nära, men tyvärr......Det lär vara riktigt varmt där just nu (28-30 grader)
, som har svårt att tacka nej till erbjudandet om sol och bad i Kroatien. (Men då hade vi behövt en bättre bil att köra med)

14 juni 2010

Om jag bara fick vara.....

Tänk om jag bara fick vara.....inte behövde liksom hänga kvar i en massa måsten....


låter det konstigt.....jamen det är det också för alltid vill man ha det som man inte ........så har det nog alltid varit. Krokigt som en vallmostjälk.....så kan det vara iblandnär det bara borde vara rakt som skaftet på en spade....., börjar en ny vecka med att lyssna på Cornelis och sommarkort......för då får liksom allt en ny dimension

13 juni 2010

Sommar var är du?

Massor av miscanthusgräs har inte klarat vintern. Mina kommer så smått men bara i bra lägen. Denna härliga gräsrondell fanns hos Piet Oudolf vid vårt besök i hans trädgård för längesen. Undrar just om den finns kvar?

Vad finns det att skriva.......Vädret har jag skrivit om (mer än en gång på sista tiden). Tänk om regnvädren kommer att snurra runt, runt, vår lilla plats på jorden och det inte blir någon sommarvärme....Hemska tanke!


Ska detta bli den uslaste sommaren på länge? Trots prinsessbröllop och fotbollsVM.

Nu skulle man behöva en magisk lampa så att man åtminstone kunde få en önskan uppfylld. Gissa vilken önskan det skulle vara?
, som varit ute en runda i trädgården och tittat på ogräset ;)

12 juni 2010

Kan det möjligen vara slut på regnet?

Trots att det finns rosthål i mitt gamla badkar av zink håller växterna på att flyta bort. Regn, regn, regn var kan man få hägn eller hur det nu var i visan.


, som försöker tänka positivt, men det är verkligen inte lätt i dessa regntider.

Nu smattrar det mot rutan igen......ska detta bli sommarens melodi?

11 juni 2010

Sista dagen i gamla skolan....

Så här fin var Ebba i håret i onsdags. Idag blir det vanligt rakt hår.

Nu är det.....sista dagen i gamla skolan för Ebba. Klänningen är struken men frågan är om det gör någon nytta för regnet fortsätter att ösa ner. Lika mycket som vi vanligtvis får i juni fick vi på två dagar. Det säger allt tycker jag ;)
Så här fin är hon idag i sin klänning och gympaskor. Tänk vi tittade just på filmen från hennes första avslutning för 9 år sedan (eller var det 10). Tänk vad tiden har rusat....

, som har lätt för att bli rörd en dag som denna.....

09 juni 2010

Varför just idag?

Idag är det fest för dottern som slutar nian.Ja slutar gör man inte förrän på fredag men idag ska det vara en avslutningsmiddag för lärare och elever. Det ska köras nercabbat och fina frisyren är det som gäller....men vad händer?det REGNAR......dripp och droppinte var det beställt regn till idag, nej det kan jag aldrig tro!

, håller tummarna för uppehåll till kvällen ;)

08 juni 2010

Lovar och lovar.....


Jo jag tänkte så här....när jag har passerat x antal besökare så ska jag......hitta på nåt. Sen skrev jag det på bloggen och började fundera.....

Nu har jag plötsligt gått en runda till på räknarenoch tror ni att jag har funderat klart....icke sa Nicke! Jag får alltså fortsätta att lova att snart......har jag hittat på nåt ;)

07 juni 2010

Sen, nästa vecka, om .........

Jag tänker ofta: sen ska jag, i nästa vecka......om jag gör si så får jag tid att.....på onsdag/fredag/söndag ska jag......Alltså jag planerar så 'smått' för att hinna med. Men....det blir sällan som man tänkt sig ;)

Jag har till exempel röjt lite i en hörna av trädgården. Fiffat till lite med krukor och annat för att nån gång ska jag sätta mig här och bara lyssna på fåglarna och göra 'ingenting'. Men när ska denna dag infalla....blir det denna sidan jul och nyår?Det låter väldigt gnälligt men tiden är inte min vän just nu, verkligen inte.

Idag hänger regnet i luften (konstigt uttryck 'hänger i luften'). Men eftersom jag planerat in ett planteringsuppdrag så är det ju bara att gilla läget!

Nu hann jag ju lägga ut ett blogginlägg även idag så kanske att tiden ändå är på min sida denna måndag i månaden juni 2010,
.
Till alla er som läser mina enkla rader vill jag önska en riktigt trevlig måndag;)