31 december 2009

Nu blickar vi mot 2010.......

Bilden på min mormors gamla märkduk får symbolisera det gamla året. Hon skulle varit över 100 om hon levt. Hon har broderat in årtalet 1918 på duken och det känns väldigt länge sedan.....Vi behöver det gamla i ryggen!Himlen är oskyldigt blå och månen är uppe. Den visar vägen......mot det nya som väntar.....så då får det symbolisera 2010 som snart är här.....Från oss alla på garden till er alla, någonstans, ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!

30 december 2009

Ingen årskrönika......

Jag får inte ihop någon krönika över året som snart är slut.....även om jag tittar i backspegeln......inga böner hjälper, minnet är lika kort som.......solskenet som tittade fram idag, men försvann i nästa sekund, så därför.....får jag klura lite till på morgondagens inlägg ;)

29 december 2009

En snöig dag......

Här dröjer det nog innan någon tvätt kan torka......


Vitt, vitt när man ser det lite grann så här från ovan......


Mitt ekollon hänger så vackert i fönstret.....

Idag har det verkligen snöat, massor.....

Skogsarbete


I min familj håller just nu 5 personer av 7 på med skogsarbete. Funderar på hur många procent det blir.......hm......ja i alla fall så är det mycket jobb på gång.


I natt kom det lite vitt puder på marken. Jag kan inte bestämma om jag vill ha mer snö nu eller inte.......Ska skynda mig att ta några kort med nya kameran, för vem vet plötsligt är det kanske barmark igen ;)

28 december 2009

Oj vad det har blivit kallt......

Nu ska det bli kallt igen.....himlen brinner..... för ett ögonblick......


Annars har jag och dottern roat oss med lite REA idag.....

En kjol som jag tidigare kikat på och provat fanns nu till halva priset! Det kallar jag REA.....Jag är nöjd ;) utav bara den!

Upp eller ner......

Just nu är det som på bilden upp och ner....... Ja det fattas ett ekollon upp och ett ner ;)Hänger ni med i liknelsen.......

Julen är ju på väg ner och det nya året är ju på väg upp.........I say no more......
Upp som en raket.......

27 december 2009

Lyssna och njut....

Denna hörde jag med en kör i kyrkan igår.....men jag känner att jag vill dela med mej för den är så.......vacker....Nu ska jag inte göra fler inlägg idag!

Årets julklapp på garden....por moi


Kolla in så här mallig är jag just nu.....Typiska grankottar, kanel och lite annat smått och gott......Årets julklapp på garden, ja vad kan det vara? Något som jag inte i min vildaste fantasi trodde skulle bli mitt faktiskt.......Man kan använda det när man bloggar.......Hm någon som vet? Man kan också använda det......när som helst om man vill fånga ett ögonblick.......en vacker blomma........en himmel.......I say no more ;)


Jultulpanerna står i givakt.....

26 december 2009

Annandag jul.......

Nu när julen är inne på annandagen börjar så smått luften pysa ur julfirandet......

Allt är lugnt och stilla men tyvärr har vädret gjort att julstämningen lite har flutit sin kos.....
Regnet kom och spolade liksom bort julstämningen utomhus i ett nafs.....

Tänk att lite vitt på marken kan göra en sådan skillnad......Vår gård är nu rena isbanan (och då inte i en positv bemärkelse)

Det vore ju skönt att gå ut lite också och inte bara vara inne.....Men risken att trilla ikull är överhängande......Usch nu hör jag hur det blåser ute också, det blir nog ingen julpromenad idag heller....

24 december 2009

GOD JUL!God jul önskar jag er alla, God jul önskar jag er alla, God jul önskar jag er alla, Tralla lalla, och snart kommer tomten till garden! Ja, tomten det är jag ;)

22 december 2009

Utmaning.......och fågelmat


Jag har blivit utmanad av Ingrid att visa mina kaffe och teburkar. Så varsågod här är:
En gammal burk som jag köpte i somras till mitt kamomillte som är ett påsate,
kaffeburken (innehåller alltid Zoegas blå),
burken från Harrods innehåller vanliga tepåsar lite olika sorter,
den lilla burken innehåller Lundablandning som är ett löste.
Favvoburken är den stora teburken som jag köpte på antikmarknad, den är så fiiin.

Idag har vi fått jättemycket snö och jag är så glad att jag blivit färdig att hänga ut en massa talgbollar till våra småfåglar.

Måste nog köpa hem mera mat till fåglarna för har man börjat mata ska man fortsätta. Det är ju dessutom riktigt trevligt att titta på dom små liven.........

Handla julmat.....

Idag måste jag ut och handla mat..... trodde maken skulle kunna hjälpa till men tyvärr....en bekants utgödsling fick gå före.......Vill verkligen inte ut och trängas i affärer men vad gör man?
Så nu mina vänner har jag bara ett beslut att ta: ska jag ta till höger eller till vänster vid postlådan?

20 december 2009

Kunde inte vänta......Börjar med denna lånade bild, är den inte jättehärlig......jultomten och snögubben är på väg......någonstans.......
Bild: Judy Bellah
Tog in en liten gran och satte i några levande ljus......Granen luktar så gott.....


Gjorde mig en egen julklappslåda. Paketen är tomma och ska inte öppnas utan är bara för att titta på. Ja, jag vet........men det blev några stycken av bara farten, för det var så väldigt roligt.....

Och så lite julmusik......
Thats all folks, see you....

Så var det fjärde ljuset tänt......

Fjärde ljuset är just tänt........


Jag har satt igång ett julknutsbak........snart är julen kommen, snart är julen här,..............;)

19 december 2009

En trött, trött fru C...

Idag har jag varit i Värnamo med dotterns volleyboll-lag. Det var jättejobbigt att köra faktiskt men allt gick bra (laget blev 3:a vilket var bästa placeringen i höst)!


Bilden tagen ifrån läktaren som inte hade en enda stol! Men vi överlevde det också ;)

Nu ska det bli skönt att komma i säng faktiskt!

Ut i kylan....

Idag ska jag ut på vägarna och fara, långt..långt.... Det är hastigt påkommet (fick veta det i går kväll vid 18.00)
Så därför: Från mig till er alla: En riktigt skön lördag ;)

18 december 2009

En julklapp,....till mig


Mot bättre vetande deltog jag i en tävling, och vet ni vad........jag vann...

Tack snälla Ingrid med bloggen ingridspotpurri! (Jag var ju bara tvungen att öppna paketen). Vet ni vad som fanns inuti, jo ett par myssockar. Nu kan jag tassa runt här hemma med dessa ursöta sockar och känna julstämningen ända ner i fötterna. Tralla la, tralla la vad jag blev glad!!

17 december 2009

Jag säger bara Melitta......

I somras blev jag glad ägare till två styck trattar à la Melitta. Gjorda i gediget porslin. Jag har haft dom lite här och där i köket som prydnad men nu till jul plockades dom in i skåpet tills......


jag fick syn på detta tips hos en annan bloggare.......Blev det bra eller blev det bra? Dessutom är det ju hål i botten - ett klart ämne till plantering alltså. Nu vet jag inte vilken bloggare som kom med tipset men Hjärtligt tack........I den stora går det ledigt ner en amaryllis eller en..........(möjligheterna är oändliga faktiskt).
Ha en go kväll....ses i morrn..

Just nu......

Den här skylten borde sitta på mig just nu.......Ja, långsamgående fordon, alltså......Hi,HIIdag måste jag ge mig ut på vägarna trots att jag inte vill.....Jag trivs bäst hemma just nu..........Men nöden har ingen lag.......Så......dagens inlägg blir en LGF-skylt och nu förstår ni varför!

16 december 2009

Vilket väder vi har.........Kan knappt tro att det är sant! Men bilder ljuger ju inte eller hur?

Titta det snöar.....Nu är det Winter Wonderland över hela garden......

nu ska jag bara få iväg en som ska ut i 'snösvängen';)Jag tror att vi behöver lite 'dansk' julmusik för att.........gillar den bara helt enkelt.

15 december 2009

Tisdagstankar....


Ta dig tid och njut min vän, tiden kommer ej igen
Idag är det lite segt......... snön är kvar här.......fast bara lite puder förstås..........Skulle behöva ut och plocka lite mossa men de......det får bli en annan dag......

14 december 2009

Ett litet ljus kan göra skillnad....
och inte nog med det....


snön ligger vit på taken....

13 december 2009

Luciadagen är här....

Först tänkte jag visar er en slideshow med tema luciadagen, men det blev för strängt! Jag hittar inte programmet som går att använda, typiskt!

Sen hade jag en annan idé om att göra en hopmonterad bild, men det känns också som det blir lite för...

Nej ni får hålla till godo med lite....Plock på en bricka......Blå hyacinter i fönstret, jag gillar ju inte annat än vitt men blåa hyacinter har ju så vackra lökar.......Lite luciamusik på pianot.....En ny kudde har det ju också blivit......Sist men inte minst, kolla in termometern. Nu är det minusgrader även på garden....

12 december 2009

Lördag....

Det ser faktiskt ut som......... jag tror faktiskt att..............
i dag kommer solen att titta fram........bakom molnen...........Äntligen!

11 december 2009

Går och väntar....

Sist jag var på en liten fyndrunda hitta jag denna lilla trägrej som egentligen ska ha en drickaflaska inuti sig. Nu använder jag den till mitt minsta olivträd. Lätt att bära runt om det skulle behövas.Vet inte om jag vågar ha oliverna ute nu om det ska bli kallare. Det är ganska mycket mecka att flytta in alla någonstans. Vad tror ni vågar jag fortsätta ha dom ute?