30 november 2009

Dynan Bertil eller hur man återanvänder en gammal kakform

Mina nya stolar har fått lösa dynor från Ikea, Bertil var namnet. Funkar superbra för de har någon sorts gummi på undersidan och ligger lika bra som om dom vore fastklistrade. Ser ju nästan ut som fårskinn, ja bara nästan, och fårskinn ääälskar jag.Återbruk av gamla saker, recycling, det är bra.
Har ju sett hur flera bloggare gjort liknande saker med gamla formar, men skulle jag också lyckas.....

Nu har mormors gamla kakform som jag hade liggande i ett uthus blivit en......just det, en adventsstake. Inte så tokigt faktiskt, och senare närmare jul kan jag tänka mig att sätta tazetter i den, jag ser det redan framför mig!


Jag har inte gjort det där som jag nämnde i förra inlägget. Ett riktigt pysseltrick eller vad jag ska säga. Men kanske i morgon.......Här är det också recycling som gäller. Blir ni lite nyfikna nu?

Efter söndag kommer måndag.......

Ett gammalt lås på ett gammalt hus......

Ett gammalt fönster på ett gammalt hus......

En helt ny himmel.......


Tre bilder som har ett gemensamt, jag tog korten igår. Någon röd tråd finns inte i bilderna, det är helt och hållet impulsbilder.

I min jakt på ..............(jag vill inte skriva det en gång till) fick jag en ide på ett julpyssel. Går just nu och lurar på var jag ska placera det. Bilder kommer, kanske redan idag.

29 november 2009

Varsågod, lyssna.....

Det låter så bra ......i denna adventskväll.........

Jag kan inte sluta undra....

Idag första Advent tänder vi det första ljuset av de fyra. I år blev det fyra stora ljus på en plåtbricka med kastanjer runt.

Som ni säkert förstått är jag ingen 'julstjärna, ljusstake, julstjärna' typ. (Ett fönster med en elektrisk ljusstake och julstjärnor på båda sidor om alltså). Jag kan tycka att det är fint hos andra men själv kan jag inte ha det så.


Den enda elljusstake som kommer i mitt hus är denna som jag köpte förra året. Spegeln är ett fynd för 20 kronor Den hade en liten fläck av målarfärg som jag skrapade bort. Det ser ut som spegeln är väldigt dammig, men jag städade ju i veckan! Kan ha glömt att damma av den!

Värmeljus kan vara vackra! Håller ni inte med. Har ljusen alltid framme, som här i en glasburk. Jag har burkar överallt kan jag berätta. Då vet man ju alltid när de börjar ta slut! Ja, ljusen alltså. Varför krångla till det?


Efter gårdagens julbord känns det inte som man svävar precis. Julbordet var bara superbt. Grönkålen var som hemlagad (nästan). Massor av hemgjort godis (knäck, marsipan, tobleronefondue, m m, m m). Det var inte bara bussen som rullade hem kan jag säga.


Jag svävade, oh, oh, oh, oh runt borden kan jag meddela.

Om ni undrar över dagens rubrik, så gäller det mina slingor, tro inget annat ;) Can not let go and move on! Det där lät riktigt bra ;))

28 november 2009

Jag söker ...........

Eftersom man bor på vischan behöver man bli lite upplyst. Jag har starkt för mig att jag förra året köpte lite nya utebelysningar, ni vet små slingor som kan placeras ut lite överallt. Men ack nej, jag kan inte hitta några alls. Det känns som om jag bara letar på samma ställen, vilket ju inte ger något resultat.Jag har insett att ingen snilleblixt kommer att blixtra till så en och annan ny slinga har inhandlats. Vid trappan har jag denna stora gula benved på stamm, Euonyumus Emereld Gold. När den får ett litet ljusnät på sig blir det sååå bra.
Ett och annat behöver stylas till runt omkring, men bara att ljusen kommit på plats känns lite bra.

I kväll ska vi ut med mannens jobbarkompisar och äta, tur att jag har fått min tand fixad så att jag vågar tugga på båda sidor;)

27 november 2009

Nu är det fredag......

Jag börjar med denna bild.....Sen blir det lite skratt (tack Maria!)

RENSKOJ


Både rentjurar och renkor får horn på sommaren.

Tjurarna fäller sina i början av vintern.

Honorna behåller sina horn tills de kalvat på våren.

Det betyder att alla jultomtens renar är honor.

Det borde man ju ha begripit.

Det kan bara vara kvinnor som klarar av....

... att dra en fet karl i röda kläder, till rätt adresser,

runt hela jorden, på en natt, utan att fara vilse.När man ska pyssla behöver man råvaror.
Man borde ta sig ut i skogen och plocka lite mossa och sånt men det är ju så himla blött öööverallt.......

Nej, den här dagen ligger lika blank som en vattenspegel. Kanske är det lika bra att sitta still till ev. arbetslust går över.....Nä men så kan man ju inte göra, det är ju Advent...... I tidningen idag var det bara skrälliga annonser om julklappar, öppettider (vilka i princip är dygnet runt framöver) tomteluvor och gud vet vad. Man blir bara trött och känner 'det är synd om människorna'.
Jag tror att jag får filosofera om detta över en kopp the! Sen kan jag ju alltid sätta på min nya julskiva (ja jag vet att det är varning för 'julskivor')
Men snälla mamma, säger Ebba med en min som bara en 15-åring kan, men jag, jag bara fortsätter att lyssna och gnola med...Ni kan alltid trycka på den lilla pilen mitt på skivan om ni vill provlyssna ;)

26 november 2009

Kommit ut på andra sidan....

Innanför dessa dörrar finns VÄRLDENS snällaste tandläkare och tandsköterska.Man ska vara glad för tänder, trallallallalla. Nu har jag en fin vit tand istället för en ful, gammal, amalgamfylld, trasig tand. Life is good!!


Denna kudde som heter ZOIE har jag kikat på länge. Nu kunde jag inte annat än tycka att jag var värd den. En tidig julklapp faktiskt! Pour moi, oh la la.


Märker ni att det är annat ljud i skällan just nu ;)

Kanske lite musik på en torsdag...

Välkommen in på garden denna mörka morgon. Lyssna på lite soft music...I like....Det är precis vad det är nu, långa nätter.Ett litet arrangemang som kom till bara för att jag hittade de söta svamparna i skogen i lördags.......Det är de små små detaljerna som gör 'et' sägs det. Jag är böjd att hålla med.

25 november 2009

Massor av kransar.....

Jag tycker det är roligt att glädja släkt och vänner med lite dörrkransar. Här är några av årets modeller:


Dessa har jag gjort till garden: Jag är så förtjust i dessa enkla hjärtan tillverkade av svart kornell. Dom blev riktigt bra!


Som utlovat visar jag här hjärtat i björkris men jag kan inte bestämma om jag tycker om det eller inte!


Idag har jag putsat fönster, städat och hängt upp min vita adventsstjärna. Känns skönt att ha kommit en bit på väg i 'röjet'. I morgon är det äntligen dax för det omtalade tandläkarbesöket. Redan kl 9.00 ska jag vara där. Skönt att få det gjort faktiskt.

Att ta sig över......


Vi ska sy och vi ska klippa.....na na na .....sätt igång nu skynda ila, vi har inte tid att vila....na na na nä jag har inte blivit tokig, men mössens arbetsvisa kanske kan sätta igång arbetet här på garden. Inte vet jag om det funkar men är värt ett försök denna sega onsdagsmorgon. Fållan här får symbolisera att det gäller att komma över den seghet som just nu råder och börja ta tag i saker..... Låter det långsökt, ja det tycker jag också, men nice try som man säger ;)

24 november 2009

Detta har hänt...

Idag var det stor nykerhetskontroll på vägen hem från affären.

Det var bara att ta ett djupt andetag och blåsa.
Anton som var med tog detta kort när vi rullade ut från kontrollplatsen.


Vi åkte in till Halmstad för att handla svarta herrskor och vi kom hem med ett par som var riktigt snygga och inte kostade skjortan (varför säger man kostade skjortan?)Kommer ni ihåg min amaryllis, så här ser den ut idag. En pärla i mitt fönster.

Adventstid kom till mitt ensamma hus....

Ja nu går det minsann fort till Advent, jag känner mig inte riktigt beredd, allt är bara rörigt.....I den senaste katalogen från Gudrun Sjöden fanns bilder på enkla hjärtan, jag föll direkt kan jag säga. Nu har jag gjort 3 olika storlekar, detta är det minsta men jag har inte bestämt var jag ska hänga hjärtanen. Jag gjorde också en modell i björkris men den vet jag inte om jag tycker om eller inte. Bildbevis kommer endera dagen.Något som definitivt har advents och julvarning är min rumsgran Araucaria heterophylla . Den är så himla fin och faktiskt 3 år gammal. I love it! Hittar ni en sådan någonstans så köp den. Dessutom har den följande egenskaper: I viss mån minskar rumsgranen halten formaldehyd i luften, men dess främsta hälsobefrämjande egenskap är att den avdunstar vatten som gör att luftfuktigheten höjs. Rumsgranen växer långsamt.
Inte illa va!

I bilen sjunger EMD välkommen hem, inte så dumt faktiskt.....Ja då slutar jag i lite positiv anda, ha de bra alla där ute i mörkret!

23 november 2009

Dagens sista inlägg.

Just nu gör jag inget annat än letar efter saker som har kommit bort.

Oreda i huset kan verkligen få en på ett sjusärdeles humör. 'Det är ingen ordning på mina prylar just nu' skriv upp det!

Förra året tillverkade jag lyktor av gamla broderade dukar som var för slitna för att användas, eller rättare sagt jag sydde fodral och påsar till gamla glasburkar, recycling är bra.
Denna lykta hittade jag när jag röjde runt efter andra prylar. När man har ett ljus tänt lyser det så vackert genom det gamla linnet.

Uppdatering...


Ingen tid hos tandläkaren förrän på torsdag. Alla peppande kommentarer till dess mottages tacksamt;) (Iof sig står jag på återbudslistan men det blir nog inte förrän torsdag).

I startgroparna.....

Jag ligger i startgroparna......har ju något trasigt som måste lagas.....hoppas nu bara att inte tandläkaren har semester eller är sjuk eller nåt, märker ni hur jag målar upp värsta katastrofscenariot;) Jag ska snart ta ett djupt andetag och ringa, det kommer att kännas skönt!

22 november 2009

Lite mera tycka synd om........

Kan inte låta bli att tycka lite synd om, ja ni vet kanske hur det är. Tanden är .......inte bra............

Kanske kan jag tänka på något annat om jag bloggar lite.

Min amaryllis har tre stänglar som kommer lite hur som helst. Det ska bli spännande att se hur de blir. Amaryllisen är en vit mini såklart. Jag är faktiskt mest förtjust i just minisar när det gäller amaryllis.

Jaha nu har jag visat min amaryllis, finns det något mer att visa?


Jag kan ju visa att jag har börjat använda min fina hängare. Ovanpå hängaren står en dvdbox, Stolthet och Fördom, min räddare i nöden. För om jag inte kan göra något annat så kan jag alltid titta på Elisabeth och Mr Darcy. Tror faktiskt att jag kan de flesta replikerna utantill, ja sån e ja!! Nördigt eller?

Jaha var det nåt mer ....Jo det har ju jagats gris här idag, men tyvärr hade någon skvallrat för grisarna.. Nä jag skojar inte. Här har dom härjat natt efter natt men idag, inte ett liv... Så tokigt kan det va..
En ryggsäck som den mitt i bilden och tålamod, det måste vara vad en jägare behöver för att stå ut med grisjakt denna regniga söndag.

Lite tycka synd om ...............på en söndagNäe nu har det hänt igen och dessutom värre än förra gången. Har tappat en stor bit av en gammal lagning Ajjjjjjj. Det var ju bara någon månad sen jag var hos tandläkaren akut och fick fixat till en bit av en tand och nu samma visa igen fast nu är det MYCKET mer som tappats. Den här gången vågar jag knappast äta eller dricka av rädsla för att det ska förvärras. Vilken förbaskad otur man kan ha......och sen är jag ju lite (mycket) nervös för det här med borrning och sånt. Fast är det akut så är det.

21 november 2009

Lite sving.......på en lördag

Lördag, vackert väder, lite music,


kommer ut, solen skiner,gutarna håller koll,här ska fotas! BATTERIET SLUT!Oh no, thats life ;)

Lite askar.......på en lördag


Livet är som en ask. Tomt och innehållslöst om man inte fyller det med något

Kommer ni ihåg denna sketch med Hasse & Tage?
Ja, för vem skulle annars komma på något så klurigt.

Den lilla tändsticksasken och den lilla halspastillsasken är gamla och jag vet verkligen inte var de kommer ifrån, men de har följt mig under lång tid. Undrar ni om jag har något i mina askar? Nja, det är i det här fallet inte innehållet utan förpackningen som är det viktiga. Ja, för så kan det vara när det gäller askar ;)

20 november 2009

Lite zink...... på en fredag......

Jag har en svaghet för zinkprylar. Det ska vara rätt sorts zink, ibland ser den ny ut och det gillar jag inte, inte ens på en fredag;)Här ser ni ett 'arrangemang' och här.......har jag lagt till något brunt. Visst gör det skillnad, kulörsvagt eller jordelement eller vad det kallas i olika läror. Men korgen gör skillnad.....

EN pryl köpte jag i Stockholm nu senast jag var där och det är detta etagefat i ....!
Just de, Zink.
Inga krussiduller utan bara rå zink, tre våningar att lägga saker på, rejäl kant runt om varje 'våning'. Tror ni jag är nöjd över mitt köp?

Om någon kommer förbi butiken Granit så...där är det köpt nämligen...ligger i ett platt paket....lätt att transportera.....behöver nog inte säga mer (inte var det särskilt dyrt heller).

På tal om fredag så började det inte så bra i morse...fick bogsera runt mannen i hans blåa fara för den vägrade starta....men till slut kom han iväg. Tråkigt med bilar som inte vill starta, eller vad säger ni?

19 november 2009

Lite scary på en torsdag......Nu spatserar snart vildsvinen på gården för att inte tala om när dom kommer gående i min trädgård! I går fanns det inga tecken på vildsvin och se hur det ser ut idag!
På söndag ska det bli jakt här i trakten men kommer man att komma åt svinen, nej jag är rädd att det inte går längre!

Det känns definitivt scary med vildsvin inpå knutarna kan jag meddela!

18 november 2009

Oväder....

Här på garden är det full storm just nu.Kan det illustreras bättre än med Nalle Puh. Okej, det är kanske lite barnsligt men det får man vara ibland tycker jag!!

Lite soft music.......på en onsdag

Det regnar, det öser ner, men lite soft music......
Om vi hoppar fram mellan vattenpölarna så klarar vi oss nog,
men usch vilket väder.

17 november 2009

Lite pyssel.......på en tisdag

Har gjort denna krans efter en förebild i en tidning och den blev inte alls dum tycker jag. Det blir årets krans 2009 på garden!Jag är stolt ägare till ett zinkhus. Jag borde ha köpt ett mindre men nu blev det den här storleken, som faktiskt är ganska stor

Nu blir det inget mer pyssel från garden, men temat kommer säkert att återkomma.

16 november 2009

Lite pussel.....på en måndag...


Stjärnan köptes förra året på rea efter jul. Jo men den är inte helt fel...

Tavlan har fått nytt innehåll..

Gammal hängare har äntligen kommit upp på väggen.

Slutligen väggordet....Hundkex, alla blommor i små flockar fertila, stjälkgrenar liklånga, fast på latin blir det så mycket poetiskare.
Heminredning är ett pussel....Om man vill att det ska bli bra måste man pussla ihop sina prylar till en helhet.

Sen finns det fortfarande saker som inte passar lika bra in, men jag jobbar på det....