30 april 2009

Sköna maj....


Med denna bild som jag också lånat från vår praktikant på jobbet vill jag önska er alla trogna som läser mina små anteckningar en riktigt härlig valborg och första maj helg
Vem minns inte när man frös som bara den på valborg i alldeles för tunna kläder, i år är det ju rena sommarvärmen. Får hoppas att sunt förnuft får råda och att inga valborgsmässobål tänds här i denna trakten, för marken är kruttorr efter all värme.
Soliga hälsningar till er alla!!

29 april 2009

Dagens skratt!

Ibland kan ett skratt rädda situationen. Jag står vid diskbänken just innan vi ska sätta oss till bords för att äta och berättar om allt jag har handlat idag. Räknar upp saker som varit billiga som t e x läsk på burk som var jättebilliga. Jag är uppe i varv och berättar hur extremt bra affär det var, så billigt.

Vid bordet sitter mannen och sönerna och lyssnar. Försöker se intresserade ut och jag bara maler på om hur billigt allt var.

Plötsligt säger Filip: Ja mamma du borde få medalj. Stort skratt av alla, jag viker mig nästan över diskbänken. För visst har han rätt! Jag vill höra ett 'bravo' eller nåt, försöker att dra det ur min kära familj. Hela situationen är så komisk. Alla blir på lite bättre humör efter skrattet, temperaturen vid bordet har stigit flera grader.
Hurra för de skratt som en vanlig onsdagskväll kan få oss att gå runt och småle för oss själva, (Jag fick ingen medalj utan något mycket bättre)


Denna fantastiska bild har jag lånat av vår praktikant som var med om att göra utsmyckningar till den skola hon går på förra veckan. Oj så vackert!

28 april 2009

Nu kör vi så det ryker...






Sommarbilen har fått komma ut och lufta sig. Det är dock inget nöje att köra med den eftersom vägarna här omkring är så torra.Jag skulle önska att ni kunde känna dammet och höra ljudet från 'strandloppan'. Det är skönt att få känna sig lite barnslig ibland. Är man inte äldre än man känner sig? Vilken härlig tanke!!

Vår i min trädgård och lite regn!

Narcissen Poeticus den är bara så vacker!
Fritillaria Kungsängslilja har tagit plats i trädgården och i år är det fler än vanligt!
Pulsatilla vulgaris, backsippa, se så luden den är!
Och till sist men inte minst vackra Thalia, som doftar sååå gott!

I natt har vi inte sovit speciellt bra. Det har åskat och så har det äntligen kommit lite REGN! Även om det inte kom speciellt mycket regn känns hela världen mycket renare än igår.

26 april 2009

Tiden..


Just nu är naturen så vacker att den tar andan från mej. Titta bara på vitsippsbacken vid vårt hus. Det enda som kan göra mig lite ledsen är att det är så torrt! Vet inte när det regnade sist. Längtar så efter regn, gärna i flera dagar.
När ska man hinna njuta, våren är ju så kort!
Vill helst bara sitta och lukta på blommorna !

24 april 2009

Fredag

Alltid är det måndag morgon och aldrig är det fredag kväll. Så sa en släkting till mig förr i tiden. Men... idag är det fredag. Härligt! Vad kommer helgen då att innehålla: För någon blir det kanske mopedkörning, för någon blir det trädgårdsarbete, för någon annan blir det traktorkörning, ja det finns många möjligheter helt enkelt.

'Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne! ☼

23 april 2009

Klart att man är stolt!


Hurra för Filip! Han blev tvåa i tävlingen igår och kanske kommer han att tävla i Portugal, vem vet? Vet inte hur många plasttraktorer han slitit ut i sina dar, eller allt annat som går att köra. För det har alltid varit det han har velat göra; Köra!
Som ni säkert läst på bloggen är han också duktig på att skruva och mecka.Uttagna till tävlingen var ju de bästa så vi är så stolta över att han blev tvåa av nitton tävlande. Hurra, Hurra.

22 april 2009

En helt ny dag


Idag ligger en helt ledig dag framför mig! Nej nu lurar jag er. Ledig från mitt vanliga jobb men inte ledig för övrigt. Dagen ska utnyttjas, varje sekund! Tyvärr har jag blivit riktigt förkyld eller om det kan vara allergi, för näsan är bara helt täppt! I hate it. Ja,ja det blir nog bättre uppåt dagen. Snorigt värre är det iaf.

Idag har Filip åkt iväg för att tävla om en plats i yrkeslandslaget. Vi håller så klart tummarna!

20 april 2009

Mitt trädgårdsland


Jag har nuförtiden inte mycket odlingar av ätbara saker. Dock har jag några rabarberplantor som kommer från Småland. Det är i alla fall vad jag har fått höra. Mina föräldrar hade några avlägsna släktningar i Småland som vi besökte någon gång ibland när jag var liten. Jag kommer ihåg att i deras kök hängde det alltid pappersplanscher över kökssoffan. Bilderna varierade men på våren var det alltid vitsippor och kanske någon häst på grönbete. På gården hade man långt fram i våra dagar arbetshästar, någon traktor kom aldrig till gården. Tänk vad minnen som dyker upp bara för att rabarberbladen grönskar i min trädgård.
Nu tar vi nya tag, snart är det sköna maj ;)

19 april 2009

Vad vore........



Hela helgen går i arbetets tecken. Maken jobbar också hela helgen så det blir inte så mycket familjetid. Som tur är har vi våra barn som har tagit hand om allt löpande under helgen. Tack ni snälla som hjälper till, det hade inte gått utan er!Glömmer oftast bort att berömma det ni gör så därför vill jag skriva det här på bloggen, ni är BÄST!!;)
Kom att tänka på versen man skrev i gamla poesiböcker som man sedan skickade runt mellan sina klasskamrater, 'Vad vore himlen utan stjärnor, vad vore bröllop utan tärnor, vad vore hela .....(Nilspersgårdens) glans, om inte ni,våra kära barn, fanns'

Konstigt vad som kan dyka upp i skallen när man bloggar?

16 april 2009

Flaggan är hissad!


Flaggan i topp, idag fyller Ebba 15 år. I present fick hon en hjälm till mopeden. Nu är det bara provet som ska klaras av sedan Wroom......................

15 april 2009

Sol, sol , sol



Solen visar sig verkligen från sin bästa sida. Våren kommer att vara över inom kort om det inte blir lite svalare väder. Syrenens knoppar är så stora nu att buskarna har ett grönt skimmer. Oj då, någon kom just farande bakom häcken. Tyckte att jag kände igen moppen!

13 april 2009

Trädgårdsarbete hela dagen




Idag har nästan hela dagen varit trädgårdsarbete. Jag läste någonstans att när man frågade Heidi Palmqvist om hennes favoritrabatt så svarade hon att det var en vy från hennes köksfönster där man såg ett träd och buxbom klippta som hönor, ungefär så tror jag att hon svarade. För er som inte vet vem Heidi är så är hon för oss som jobbar med trädgård en riktig kändis. Hon drev tidigare en växtbutik som ligger i Löddeköpinge. Hon var föregångare i mycket. Nu har jag iallafall gjort min egen rabatt med träd, Malus sargentii bukettapel, buxbom som ska bli hönor (kanske) eller också blir det bara klippt form på buskarna. Låter det spännande? När jag står vid diskbänken är det just detta jag ser genom fönstret. Gissa om jag är nöjd.
Vad har mer hänt i trädgården, en rosbåge har kommit upp, rabatterna har rensats och kogödsel har lagts ut. Vinbären som stod i gräs har nu svart jord runt fötterna. Ja det har hunnits massor faktiskt (tack vare hjälp av Anton och lite av Ebba).
Sen måste jag ju också ta kort på min julros som blommar så vackert.

11 april 2009

Loppisfynd och lite annat


Jag var som sagt på loppis igår och detta är vad jag fyndade:
1 st höganäsfat för 60:-, 1 st citruspressare i glas 10:-, 1 st trådkorg för 90:-
allt detta var superfynd! Vi var inne på ett ställe där det fanns massor av femtiotalsprylar och där såg Ebba föregångaren till dagens elvisp. Hon blev så förtjust i den! Eftersom mormor sa att hon hade en sådan i lådorna behövde vi inte köpa den vi såg på loppis, likadant var det med den lilla melittatratten i porslin, som var såå söt. Nu har ni fått en presentation av allt nytt som finns på bilden.
Glad Påsk till er alla;)

10 april 2009

Långfredag i Höör


I dag har vi varit på besök i kyrkan i Höör. Varför, jo för att lyssna på vacker körsång bl a. Utanför kyrkan var marken täckt av den underbara vårstjärnan. Det var helt underbart. Överallt utmed vägen fanns det vitsippor. En härlig dag helt enkelt.
På hemvägen besökte vi några olika loppisar. Några små saker fick följa med i bilen hem. Jag visar bilder på 'fynden' någon dag.

Nästan ny!


Igår var jag och tittade på denne lille nye i släkten. Det är en kille. Eftersom han bor i Strängnäs dröjer det tills vi ser honom igen. Han är nästan 1 månad nu, tiden rusar verkligen iväg.

09 april 2009

Gamla kära Ikea


Titta vad som köpts till gården! Gungstolen Äpplarbo! Ikea har funnits i mitt liv sedan jag var liten. Då var det varuhuset i Älmhult som kunde få ett besök av vår familj någon gång ibland. I mitt liv har det också funnits besök på Ikea i Helsingborg och Malmö. Låter jag nördig? Det är bara så, jag gillar att handla på Ikea. Trots att man ibland dyrt och heligt svär att aldrig mer ......., eftersom det fattades ca 5 skruvar när hyllan skulle monteras eller något annat problem uppstod. Jag erkänner, jag är trogen som kund. Nåväl när jag fick syn på denna gungstol för utebruk var jag så att säga redan fast. Eftersom mitt närmsta varuhus, Helsingborg, inte längre för utemöbler har jag bara gått och lurat på hur stolen skulle kunna bli min. Den säljs inte hellre på nätet så vad gör man? Jo, när Emil nu skulle ner ett ärende till Lund fick han sååå gärna låna min bil i utbyte mot....., inte svårt att gissa eller hur! Och visst är den fin, min nya gungstol, som är perfekt för en 50-år gammal mamma!

08 april 2009

Påskägg


Kära läsare av denna blogg, påsken närmar sig och med den traditionen att äta påskägg. Så här tycker jag att ett riktigt påskägg ska se ut. Traditionen att måla påskägg har aldrig riktigt slagit igenom hemma hos oss. Vädret har man lovat ska bli strålande till helgen och det tackar vi för! Påskägg och solsken vad kan man mer önska ;)

07 april 2009

Prydnadsgräs!


Gick igenom lite bilder som vi tog på vår resa i höstas och fick fram denna bild på ett carex gräs som jag inte tror finns till försäljning i Sverige. Skulle önska att fler kunde upptäcka alla låga gräs som finns och inte bara stirra sig blinda på stora japanska gräs, helst med röda vippor. Detta gräs hade planterats i en parkmiljö och tillförde ett liv till omgivningen som är svårt att förklara för den som inte har sett det.
Trots att det är höst på bilden är gräset grönt och fint. Jag har själv funderingar på någon liknande plantering men är inte riktigt klar med tankearbetet ännu. Trots att jag jobbar med trädgård finns det fortfarande idéer, som tur är. Kanske någon liknande plantering dyker upp nära dig;))

05 april 2009

Eumoped har anlänt!


I tidningar fanns det förr ofta en tävling som hette finn 5 fel. Jag har gjort om denna tävling till finn 1 fel. Tror nog att ni ska klara det!

Gården har idag utökats med 1 st Eumoped, färg gul. Gissa om någon är lycklig just nu. Sen behövs bara en hjälm i rätt storlek och ett eukörkort (som förmodligen kommer att finnas den 16 april)för att friheten ska bli total att åka vart man vill. Gäller bara att se till att bröderna håller fingrarna borta från den, nu när den har nyhetens behag.

Teknikens under!


I går skulle jag göra ett inlägg och lägga in en bild men det var helt omöjligt. Jag försökte på morgonen, på eftermiddagen och på kvällen men utan resultat. Idag försöker jag igen.
Vanligtvis brukar jag säga till mina barn att det är något som de har gjort med datorn. 'Du gjorde nåt' är en fras som vi skämtsamt brukar använda om det är dataproblem. Nu lyckades jag äntligen lägga in bilden som föreställer 4 saker som jag är särskilt förtjust i just nu.
Bild nr 1 min nya klocka, en klocka som man har hängande om halsen. Helt , Helt underbar. Från första gången jag såg den har jag inte kunnat glömma den, och nu är den min.Bilden är dålig men det är faktiskt kamerans fel.
Bild nr 2 är en rostig ängel, Tankfull, som jag också har köpt nyligen. Vi var i Fjärås för att hämta hem beställda varor till butiken och fick syn på dessa änglar. Tyvärr fanns det bara 5 och de är alla sålda nu.
Bild nr 3 är körsbärsknoppar. Körsbärets bruna bark och knoppar som sitter många tillsammans, sååå vackert.
Bild nr 4 visar min rumsgran som står i en gammal koppargryta. Grytan har varit i släkten länge så därför är den speciell. Granen är faktiskt 2 år gammal och jag gillar både den gröna färgen och växtsättet. Granen är en gammal växt som man hade i de fina gemaken.

02 april 2009

Vem har flyttat in?


Någon har flyttat in på gården. Kan ni gissa? Jo det är vår nya tjur som kom åkande igår. Eftersom vi har två grupper av djur på sommaren behöver vi också ha två tjurar. Den nye verkar snäll och det är det viktigaste för mig;))

01 april 2009



Alla våra barn är händiga på olika saker. Här får jag lagat släpvagnskontakten som krånglat. Varje gång vi har behövt använda den har reaktionen blivit 'visst ja, den funkade ju inte sist' men nu ni, nu funkar den!

Inget april, april


Igår råkade jag skära ett djupt jack i handen. Det var en glastallrik som gick i golvet och bitarna var riktigt vassa. Bandaget har redan blivit smutsigt så jag får åka iväg och skaffa mer tejp och plåster idag.

Jag hade en bambu som dog för två år sedan när många bambus blommade. Bredvid den som dog stod en annan bambu och förde en tynande tillvaro. Men titta så fin den har blivit!


Diset ligger som en hinna på naturen men visst är det också vackert och vårlikt!

Idag är det nog tillåtet att ljuga eftersom det är 1 april men jag lovar att mitt inlägg idag är alldeles sant ;)) Ha en bra onsdag!