28 februari 2009

Lämna lägenhet och flyttstäda!


Idag har vi kört flyttlass och flyttstädat för sonen.Ja han har naturligtvis också hjälpt till. Det är roligt att kunna hjälpa sina barn även om de blivit stora. Även om det är en liten studentlägenhet tar det tid att städa. Verkligen skönt när det är gjort. Nu har vi ett helt släp med möbler och andra prylar som ska lastas av. Men det får bli i morgon!

26 februari 2009

Regn och rusk


Idag har det varit så dåligt väder här att man inte ens vill sticka ut näsan. Allt har förvandlats till lervälling och kallt är det också.

Så här glad blev kalven när han fick en massa ny halm att busa runt i.

Är det kanske dax för lite ny musik på bloggen, får fundera på detta. Kanske nåt med lite mer fart och 'värme'.

25 februari 2009

Sagobröllop i Sverige 2010


Kungligt bröllop i Sverige 2010, det låter toppen. Det kommer också att bli bra för Sverige. Framtidstro är verkligen något som vi måste ha trots dystra tider. Det utstrålar verkligen både Victoria och Daniel. Lite stjärnglans i vardagen är aldrig fel. Mannen av folket gifter sig med prinsessan precis som i sagan. Någon som inte gillar lite romantik?


Bloggen ska ju handla om vad som händer här på gården, men hur ofta får vi nyheter som de som levererades igår!

24 februari 2009

Solen skiner idag ;))Idag strålar solen. Äldste sonen fyller år och ska firas i kväll med ett stort paket!
Tupparna gal (vi har två hönor och två tuppar) ikapp, dom gillar också solen. Har en del att fixa så dagens inlägg blir kort. Ha en bra tisdag

23 februari 2009

Tö, amaryllis och lite annat


På Ebbas rum finns två gamla garderober. Vi diskuterade hur vi skulle göra med dörrarna och då kom idén att sätta tyg istället. Har sytt på prov och nu får vi se vad fröken säger när hon kommer hem från skolan. (Jag tycker det blev jättebra).

Amaryllis ska man inte ha nu men om man hänger den i fönstret så här, varför inte?
För den som inte testat att hänga upp amaryllisstjälken, Gör det. Håller längre än på lök tycker jag.


Bild på en av årets kalvar, söt eller hur
.
Å så avslutar jag måndagens bloggande med en bild från vår gård som kan beskrivas som rena skridskobanan just nu ;)))

22 februari 2009

Söndagstankar


Snön som föll igår är nästan redan borta, trist med slask. Bäst att hålla sig inomhus. Har gjort en våffelsmet som snart ska bli till härliga våfflor med sylt och grädde. Det kan man behöva för att muntra upp sig.

21 februari 2009

Åh va vi ha jobbat!


Idag har vi varit inne och jobbat med Ebbas rum så länge att vi fått syrebrist. Därför tog vi hunden med oss på en skogspromenad. Det var ganska mycket snö i skogen och mer är att vänta för det är helt igenmulet på himlen.

20 februari 2009

Målning


Har just tagit mig en kopp kaffe efter att ha målat, målat, målat hela förmiddagen. Tänkte ta en bild och visa men då var naturligtvis batteriet slut i kameran. Kunde först inte hitta laddaren eftersom allt är upp och ner på övervåningen, men nu är batteriet på plats i laddaren. Ebbas rum som är det som görs om för tillfället är tömt på prylar och allt finns i kontor och hall på övervåningen ( i en enda röra), dessutom blir det hemskt dammigt när man håller på med renovering. Måste iväg och köpa färg till andra strykningen så att arbetet kan fortsätta. I kväll ska vi slappa framför tvn och se på Lets Dance vilket inte gillas av alla i familjen, men jag tror att majoriteten vinner!

19 februari 2009

Snön faller..


Som ni ser är det mulet idag och snön faller så sakteliga. Eftersom vi har inomhusarbete som väntar gör det inte så mycket.
Snön ligger vit på taken, endast ....... är vaken. Ha en bra torsdag:)

18 februari 2009

Nytt och gammalt


Med dagens bloggrubrik förstår ni att något på bilden är nytt och något är gammalt.
Ny är laptopen som jag hämtade ut idag. Tack E för att du hjälpte till med beställningen. Den är super!!
Gammalt är fotografiet i bakgrunden. Min mormors konfirmationskort. Flickorna sitter i hatt och kappa och pojkarna i kostym. Det känns som i en annan värld. Kortet bakom är min fars konfirmationskort som har en jättevacker ram tycker jag.
Den lilla växten är en myrsine, som är mycket mer lättskött än myrten. Har en myrten (stor) som just nu tappar hur mycket blad som helst. Inget Kul... Sedan finns det också ett litet saltkar i glas som fanns i huset när vi flyttade in. Allting har en historia! Visst ja, den lilla asken i plåt är en låda som har innehållit 'tändhattar'. Explosiv vara en gång i tiden.
Korset som har hamnat ovanpå är faktiskt nytt.

17 februari 2009

Slipning och ranunkler


Dagens projekt är slipning av väggarna i Ebbas rum. Ett dammigt och tråkigt jobb. Fast lite roligare blev det för att vi just köpt en ny slipmaskin. Den både dånar och dammar så man får ha munskydd och öronproppar men vad gör man inte för att slippa slipa för hand (vilken ordkombination!)

I förra veckan köpte jag två ranunkler i kruka som jag planterade i en liten trälåda som står på köksbordet. Visst är dom vackra!

16 februari 2009

Sportlov!Idag första dagen på sportlovet åkte dottern och jag in till Halmstad för att titta runt lite i affärer. Vi var inte på jakt efter något särskilt men några små inköp blev det ju!

En affär jag ska akta mig för är Noa Noa. Sååå snygga kläder. Måste bara in för att ta en runda och se på allt snyggt. Idag var det 40% på reapriset. En kofta som kostat massor kostade nu 'nästan inget'. Så kan det va ibland!

Försökte ta en bild på koftan med sina fina knappar och sin etikett men min ....kamera vill inte lyda!

14 februari 2009

Alla hjärtans dag


Alla hjärtans dag, valentines day - kärt barn har många namn.
Det firar vi med choklad!!

13 februari 2009

Temperatur -9,4 c


Fredagen den 13! Det är bara att vänja sig. I år inte mindre än tre gånger februari, mars och november. Är man skrockfull så är man...
Trots kyla, snö och fredagen den 13 ska jag ut på ett trädgårdsbesök idag men det ska säkert gå bra.

Glädje smittar! Glädje och lycka är viktiga faktorer för allmänhälsan. Om din granne är glad ökar din egen glädje med 34 procent! Låter det vetenskapligt =) undrar hur man har fått fram den procentsatsen?

12 februari 2009

Sol=)Så här vackert var det på träden i kväll i typ 3 sekunder, otroligt vackert var det i alla fall.

Torsdagstankar


Torsdagar är bra dagar för att planera saker. Kanske sätta sig på en bänk i trädgården, ställa en kopp på bordet och fundera. Ja inte just nu utan när det blir VÅR..

Fast lite planering inför nästa vecka är på gång...
Ebba och jag har en 'plan'(tror vi i alla fall)!

11 februari 2009

Ingen tö, mera snöJaha så fick vi lite mera snö då. Har redan varit ute och kört en sväng med bilen och det är riktigt halt på vägarna. Himlen är så grå att det troligen kommer att fortsätta snöa ett tag till, usch!
Vi vill inte ha snö nu utan bara töö!

I förmiddag ska jag på 86-årsuppvaktning och äta massor av goda kakor, avundsjuk någon?

10 februari 2009

Groddar..Som ni ser på bilden har jag börjat att grodda!! Varför köpa färdigt när det är så enkelt. Köpte min lilla 'groddlåda' i torsdags, och nu är groddarna färdiga att äta. Tar ca 3-4 dagar beroende på sort.

Förutom detta inköp var vi på lantbruksmässan Mila i Malmö. Alltid kul att se lite nytt.

06 februari 2009

Kundservice


Idag har jag vid två olika tillfällen behövt kontakt kundtjänst på olika telefonbolag för att få svar på olika saker. Istället för att ringa har jag gjort detta via chatt. Har inte gjort detta tidigare utan suttit i oändliga telefonköer som nr 37 osv.. ni vet säker vad jag menar. Men nu, chatten med kundtjänst har gett klara besked på det jag undrade, jättebra. Har ni inte provat så, gör det! Tråkigt att säga det men datorn är nödvändig för snabb kommunikation.
Vädret är bara slabb här så mina stövlar kommer väl till pass, hela helgen vad det verkar. Ha en bra helg alla ni som läser!:))

04 februari 2009

Ny dag - nytt inläggJaaa... nu har jag lärt mig något nytt hur man kan få bilderna att hänga ihop. Det blev smått och inte riktigt som jag tänkt men så kul att prova. Kommer att prova mera, jag lovar.

Man kan ångra saker både stora och små men en sak som jag verkligen ångrar är den kamera jag köpte efter att min gamla gick sönder. Den var billig men "man får vad man betalar för". Snålheten bedrar visheten sägs det och det stämmer säkert (i alla fall för detta köp ).

03 februari 2009

På vår gård.

Vi har ju köttdjur eller dikor som man också säger. Det betyder att varje år föds det ca 35 kalvar på vår gård som får gå tillsammans med sin mamma fram till hösten när kalvarna säljs vidare. Just nu har vi fått 2 kalvar och det är lite färre än vad det brukar vara vid denna tiden (början av februari). I fjol fick vi 15 kalvar i februari och det hoppas vi att det blir i år också. Våra kor är av olika korsningar men alla kalvar som föds har simmentaltjur som far.


Så här fina bilder togs 2007 på några av våra djur.

02 februari 2009

Vinden kommer från öster!

Idag är det skönt att kunna sitta inne och jobba. Såå kallt......
burr.

Funderar på en gräsplantering till en kund som bor ganska nära havet. Gräset Calamagrostis x acutiflora 'Karl Foerster' som inte riktigt har blivit så populärt i Sverige som det borde är ett gräs som jag verkligen vill slå ett slag för. Titta bara på denna bild från arboretiet i Minneapolis.

Visst är det härligt!!

01 februari 2009

Februari!

Irisen blommar i sin lilla trådkorg i tallrikshyllan

Ny månad, redan! Tiden går så otroligt fort. Redan dax att vända blad. I min calender från Usa finns olika events inskrivna. Mid-february event är candellight & chocolate. Oh vad trevligt det låter.
Överhuvudtaget finns det mycket mer events i deras calender än i vår svenska. Undrar varför? Har vi svenskar svårare för att bryta vardagen med "trevligheter" unna oss saker, ja kanske.


Februari är ju en "kort" månad på vår väg mot den riktiga våren. Med ett antal födelsedagar, sportlov och lite annat känns februari ganska fulltecknad och kommer att försvinna väldigt snabbt!